Lyssna på sidan Lyssna
Sovande barn

Nattis

På Blomslingans förskola i Strömsunds tätort erbjuder vi barnomsorg under OB-tid på kvällar, nätter och helger, så kallat Nattis. Nattis tar emot barn som är mellan 1 till 12 år och inskrivna i den kommunala barnomsorgen i Strömsunds tätort. OB-omsorgen prioriterar framförallt trygghet och trivsel i verksamheten. Just nu har vi inte nattis aktivt.

Verksamheten har öppet vardagar mellan kl. 18.00–7.00. Under helger har verksamheten öppet dygnet runt.

Rutiner vardagar

Personalen hämtar barnen på respektive förskola/fritids cirka kl. 16.45. Middag serveras på Blomslingan kl. 17.30 följt av lugna aktiviteter inomhus, kvällsfika och nattning. Avgift för middag tas ut enligt självkostnadsprincipen.


På morgonen, cirka kl. 6.45,  åker barnen tillbaka till respektive förskola/fritids tillsammans med personal där de också äter frukost.

Rutiner helg

Verksamheten har öppet dygnet runt under helger.

  • 8.00 frukost följt av aktiviteter utomhus eller inomhus.
  • 12.00 lunch följt av aktiviteter utomhus eller inomhus.
  • 14.30 mellanmål följt av aktiviteter utomhus eller inomhus.
  • 17.00 middag, fredags- eller lördagsmys samt aktiviteter inomhus.

Exempel på aktiviteter inomhus

På vardagskvällar möter ditt barn lugna aktiviteter som till exempel sagoläsning, sångstund eller något barnprogram på TV. Under helgen kan det vara aktiviteter som till exempel leka, rita, måla, spela spel, dator, ipad, TV och film.

Exempel på aktiviteter utomhus

Utevistelsen är beroende av årstid, väder och antal barn. Den kan vara på förskolans gård eller besök i någon lekpark. Besök kan förekomma på biblioteket eller annat som barnen kan se som intressant och roligt. Vi välkomnar önskemål och förslag på aktiviteter, inom ramarna för skollagen.

Kontakta oss

Blomslingans förskola

Blomslingan 23

833 34 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: