På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Rotnäsets förskola.

Rotnäsets förskola

Rotnäsets förskola ligger i norra änden av Strömsunds tätort. Vi har just nu två avdelningar, det kommer framöver att bli ytterligare två. Varje avdelning har 17 barn.

Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. På Rotnäsets förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse.

 

Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka. Eftersom språket föregår i princip allt annat lärande så har vi stort fokus på språket. Vi använder bland annat oss av rim, ramsor, sång och regellekar.

Fina utemiljöer

På förskolan arbetar två förskollärare och fem barnskötare. En av våra barnskötare jobbar på båda avdelningarna och har dessutom huvudansvaret för köket. 

 

Vi har tillgång till fina utemiljöer med lekplats och skogsområde. Inomhus har vi ett stort gemensamt lekrum. Maten får vi från centralköket på Vattudalsskolan.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.30–17.30.

Sara Isaksson

Välkommen!

Jag heter Sara Isaksson och är tillförordnad förskolechef.

 

Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller skicka ett sms, helst så fort som möjligt på morgonen.

 

Telefonnummer

Skogsmusen: 072-572 59 53

Ugglan: 072-535 16 72

Matsedel

Kontakta oss

Rotnäsets förskola

Lagmansgatan 58

833 31 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 februari 2018