På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


| Press

Väder Strömsund

Evenemang

+
1
juni
STRÖMSUND
Beppe-museet huserar i den gamla danslogen, och består av flera rum som speglar Beppe Wolgers olika livsepisoder, allt utifrån ett koncept av dottern Camilla Wolgers.
22
juli
YXSKAFTKÄLEN
Ta en tur till Yxskaftkälen, en by som ligger endast 17 km från väg E 45. Här hittar du Lusthuset, en källa för rekreation, inspiration och förnyelse av alla sinnen. Öppettider 22 juli till 19 augusti: kl. 10-18, stängt tisdagar & fredagarLusthuset är en unik och varierande vattenträdgård med dammar, fisk, vattenfall, fontäner, broar, vattenväxter, trädgårdskonst, marmorfigurer och lusthus. Här kan du planera och köpa material och växter till din egen damm och vattenträdgård eller bara komma för att låta dig inspireras och fika hembakt bröd. Här finns en uteservering med en vidunderlig utsikt över fjällvärlden. Här finns Yxskaftkälens Järnvägar ett miniatyrlandskap med båtar, tåg och miljöer från Inlandsbanan i skala 1:22. På en yta av 800 m2 med 900 m räls, går 27 tåg genom landskapet. Lusthuset är hela tiden under utbyggnad och förändring. Här finns parkeringsplatser i nära anslutning och anläggningen är naturligtvis handikappanpassad.
17
aug
HAMMERDAL
Karnevalståg, dans, knallar, artister, tävlingar och mycket mera. Mer detaljerat program kommer.Joelmässan i Hammerdal var på sin tid Jämtlands största sommarfest. Under åren 1946-1993 kunde upp till 15 000 personer besöka festplatserna Svartviken och Kusdalen under ett veckoslut i juli.Joel lockade med karnevalståg, modern och gammal dans, tivolin, akrobater, fotboll, friidrott, motortävlingar, Miss Jämtland, byatävlingar, sveriges bästa sång- och musikartister och allehanda upptåg. Tältplatserna blev alternativa samhällen med ett fritt och spännande liv. Hundratals frivilliga från hela socknen engagerades i förberedelser och genomförande.Året i Hammerdal indelades i ”före Joel” och ”efter Joel”. Smeknamnet ”Joellaget” slog igenom för Hammerdals IF:s framgångsrika fotbollslag och skidåkarhjältar. ”Joel vann igen” var en uppskattande rubrik i lokaltidningarna.
18
aug
HAMMERDAL
Musik i sommarkvällFridas visor, Ingemar Engström och Matthias Schaletzky
18
aug
ALANÄS
Surströmming Alanäset

Gilla oss på Facebook