Lyssna på sidan Lyssna
Lindbergsbackens förskola

Lindbergs­backens förskola

Vi är en förskola som finns i centrala Strömsund. Hos oss har vi 34 förskolebarn i åldrarna ett till fem år fördelade på två avdelningar, Giggen och Trillan. Vi har ett nära samarbete över avdelningarna. På förskolan arbetar både förskollärare och barnskötare. 

Hur vi arbetar med läroplanen

Vårt arbete utgår ifrån läroplanen och dess innehåll. Viktiga frågor som vi personal och barn möter dagligen är värdegrund – hur är jag bra kompis, hur påverkar jag gruppen och enskilda kompisar med mitt beteende.

Vår utomhusmiljö

Vår stora utegård har gungor, klätterställning, rutschkana, sandlåda och grillplats. Bland buskar och träd får barnen utrymme för roliga lekar som exempelvis kurragömma, resor till djungeln eller till dinosaurernas tid.


Vi har nära till skogen dit vi brukar gå tillsammans med barnen. Här utforskar och upptäcker vi naturen och allt vad den har att ge som olika träd, små insekter, spännande lekområde med mera. På vintern kan vi åka åklapp, bygga snögubbar och annat roligt som hör vintern till.


I vår närmiljö finns bibliotek, hembygdsgården, Dunderhallen, granhäcksbacken, simhallen samt gymnastiksal som vi besöker regelbundet.

Inomhusmiljö

Avdelningarna har flera rum i varierande storlek som inbjuder till rollekar, pyssel av olika slag samt spel.


Vi har ett gemensamt rum som vi kallar för ”Drakborgen”. Där samlas vi bland annat på morgonen för lugnare aktivitet innan frukost. Vi har även andra aktiviteter där.


Maten får vi från centralköket på Vattudalsskolan. När maten kommer till oss tar vår köksansvarige hand om den. Varje dag är ett barn från varje avdelning i köket och hjälper till innan lunch. 

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.30–17.30.

Linda Ellebrink-Engvall.

Välkommen!

Jag heter Linda Ellebrink-Engvall och är rektor.

 

Kontakta mig om du har några frågor.

 

Telefonnr: 0670-161 89

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller skicka SMS så fort som möjligt på morgonen.


Telefonnummer

Giggen: 0670-163 48

070-623 14 58


Trillan: 0670-163 49

070-623 56 91

Matsedel.

Kontakta oss

Lindbergsbackens förskola

Storgatan 43

833 33 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: