Lyssna på sidan Lyssna

Greveholms förskola

Greveholms förskola ligger i en flygel i Grevåkerskolan och här går våra femåringar. Vi har en stor utegård som har en fantastisk utsikt över Hammerdalssjön.

Här på Greveholms förskola går de barn som är fem år och vi delar in läsåret i olika temaområden. Två områden som vi fokuserar lite extra på är värdegrund och praxisalfabetet (språkljuden). Vårt mål är att utforma verksamheten och miljön så att den ska utmana och inspirera barnens lekar, kreativitet och lust att lära.

Så jobbar vi

På Greveholms förskola gäller nolltolerans mot diskriminering, kränkande behandling och mobbning. Att arbetar med normer och värden är en ständigt pågående process och det genomsyrar allt som händer på vår förskola. Vi vill att alla, både barn och vuxna, ska trivas och känna sig trygga här. Vi brukar bland annat arbeta med kompismaterialet ”Snick och Snack och vännerna i Kungaskogen”.

 

Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan, som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. På Greveholms förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka.

 

Ett återkommande tema på Greveholm är vårt arbete med språket. Vi leker genom exempelvis rim, ramsor, sånger och sagor. Vi använder oss också av tecken som stöd för att utveckla barnens språk.

Fina utemiljöer

På förskolan arbetar två förskollärare och två barnskötare. Utemiljön inbjuder till varierande utelek med klätterställning, rutschkana, sandlådor, lekstuga, gungor samt härliga backar där vi kan åka madrass och pulka vintertid.

 

Dessutom har vi härliga skogsområden att leka i nära oss. Bad och sporthall finns i samma byggnad och vi har idrottsanläggningen Svartviken på gångavstånd. Maten får vi från Åshamra.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Ewa Ottosson

Välkommen!

Jag heter Ewa Ottosson och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller skicka SMS så fort som möjligt på morgonen.

 

Telefonnummer

072-219 98 49

Matsedel.

Kontakta oss

Greveholms förskola

Häradsvägen 33

833 41 Hammerdal

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: