Lyssna på sidan Lyssna
Åshagens förskola

Åshagens förskola

Åshagens förskola ligger i centrala Hammerdal och har två avdelningar, Östan och Västan. På Östan går de mindre barnen och på Västan går barnen som är äldre än tre år.

Vi på Åshagens förskola lägger mycket vikt vid lekens betydelse. I leken lär man sig många saker, såsom fin- och grovmotorik, fantasiförmåga, problemlösning och uppfinningsrikedom. Hos oss har barnen lika stor möjlighet till stimulerande lek både ute och inne.

Stimulera fantasin

Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. På Åshagens förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka.


Vi arbetar mycket med frågor som rör värdegrund, till exempel arbetar vi med ett språkmaterial som heter Snick & Snack där barnen bestämmer hur de ska vara mot varandra.

Fina utemiljöer

På förskolan arbetar två förskollärare och fyra barnskötare. Vi har tillgång till fina utemiljöer, en stor och härlig gård med stor gräsmatta som inbjuder till varierande och stimulerande utelek.


Gården är utrustad med två gungställningar, en lekstuga, en roddbåt, sandlådor och en liten klätterställning med rutschkana. Vi har också flera bärbuskar, ett växthus och ett trädgårdsland där vi själva planterar. Dessutom har vi skogen ett stenkast bort. Inomhus har vi många rum där barnen har stora lekmöjligheter.


Maten får vi från köket på Åshamra.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Välkommen!

Jag heter Ewa Ottosson och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller skicka SMS så fort som möjligt på morgonen.


Telefonnummer:

Östan 072-209 60 16

Västan 072-222 47 64 

Matsedel.

Kontakta oss

Åshagens förskola

Kallbacksgränd 3

833 41 Hammerdal

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: