På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Rödluvans förskola

Rödluvans förskola

Rödluvans förskola ligger i Hoting. Vår förskola har två avdelningar med barn mellan ett och tre år. Lokalerna och gården är väl anpassade för barnomsorg och närheten till naturen gör det möjligt att gå till skogen med alla barn.

På Rödluvans förskola står barnens trygghet, intressen och behov i centrum. Vi anpassar miljön och aktiviteterna utifrån barnens ålder och utveckling.

Så jobbar vi

På Rödluvans förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse. Vi strävar efter att ge barnen trygghet och att lära dem ett gott uppförande och vårdat språk. Lekmiljöerna är föränderliga och anpassas utifrån barnen, detta för att stimulera och väcka barnens fantasi och vetgirighet.

 

Varje tisdag har arbetar avdelningarna tillsammans med tvärgrupper, då delas barnen in i grupper utifrån födelseår så att aktiviteterna kan anpassas utifrån ålder.

 

Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

Vår miljö och vår personal

På förskolan arbetar fyra förskollärare och fyra barnskötare, vi har även en personal som arbetar 50 procent i köket. Det finns en specialpedagog att tillgå om behovet finns.

 

Vi har tillgång till fina utemiljöer med en gård som är anpassad för barnen samt närhet till naturen. Innemiljön består av två avdelningar och en stor gemensam lekhall.


Maten får vi från Centralskolans kök.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Ann-Kristin Lindqvist, förskolechef.
Välkommen!

Jag heter Ann-Kristin Lindkvist och är förskolechef.

 

Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller sms:a så fort som möjligt på morgonen. Meddela även när barnet kommer tillbaka.

 

Telefonnummer

Myran: 073-048 73 12

Nyckelpigan: 073-058 07 25

Matsedel

Kontakta oss

Rödluvans förskola

Villagatan 7

830 51 Hoting

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 september 2018