Lyssna på sidan Lyssna
Rödluvans förskola

Rödluvans förskola

Rödluvans förskola ligger i Hoting. Vår förskola har två avdelningar med barn mellan ett och fem år. Lokalerna och gården är väl anpassade för barnomsorg och närheten till naturen gör det möjligt att gå till skogen med alla barn.

På Rödluvans förskola står barnens trygghet, intressen och behov i centrum. Vi anpassar miljön och aktiviteterna utifrån barnens ålder och utveckling.

Så jobbar vi

På Rödluvans förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse. Lekmiljöerna är föränderliga och anpassas utifrån barnen, detta för att stimulera och väcka barnens fantasi och vetgirighet.


Tisdag till torsdag mellan klockan 9 till 12 är det fyra- till fem-årsverksamhet i lekhallen. Då är de mindre barnen ett till tre år på respektive avdelning med sina aktiviteter.


Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet.

Vår miljö och vår personal

På förskolan arbetar både förskollärare och barnskötare och vi har också ett nära samarbete med specialpedagog.


Vi har tillgång till fina utemiljöer med en gård som är anpassad för barnen samt närhet till naturen. Innemiljön består av två avdelningar och en stor gemensam lekhall.


Maten får vi från Centralskolans kök.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Linda Saarinen.

Välkommen!

Jag heter Linda Saarinen och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller sms:a så fort som möjligt på morgonen. Meddela även när barnet kommer tillbaka.

 

Telefonnummer

Myran: 073-048 73 12

Nyckelpigan: 073-058 07 25

Matsedel.

Kontakta oss

Rödluvans förskola

Villagatan 7

833 51 Hoting

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: