Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Elever som håller handen.

Särskola

Grundsärskolan är ett alternativ till grundskolan för elever som inte bedöms kunna nå upp till grundskolans kunskapskrav därför att de har en utvecklingsstörning. Det är viktigt att alla elever får möjlighet till en utbildning som tar hänsyn till deras behov och egenskaper.

Särskolan är en egen skolform som följer en egen läroplan, Läroplan för grundsärskolan 2011. Särskolan har egna kursplaner där man utgår från elevernas utvecklingsnivå, antingen i en grundsärskoleklass eller träningsskoleklass.

I Strömsunds kommun är särskoleundervisningen integrerad i den vanliga grundskolan, trots att det är en egen skolform.

Regler för grundsärskolan

Barn som inte bedöms kunna nå upp till grundskolans kunskapskrav därför att de har en utvecklingsstörning, ska tas emot i grundsärskolan enligt skollagen (2010:800). Det som sägs i denna lag om personer med utvecklingsstörning, gäller även dem som har fått en betydande och bestående begåvningsnedsättning på grund av hjärnskada, föranledd av yttre våld eller kroppslig sjukdom.

 

Det är chefen för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen, som på delegation av ansvarig nämnd, beslutar om en elev har rätt att gå i grundsärskolan.

Kontakta oss

Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

  • Victoria Tjernlund
    Tf chef för barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen, rektor Centralskolan och Kyrktåsjö skola
    0670-162 96

Senast ändrad/granskad: