Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Blomslingans förskola.

Blom­slingans förskola

Blomslingans förskola ligger i ett lugnt bostadsområde i utkanten av Strömsund. Här får barnens tankar och nyfikenhet ligga till grund för delar av verksamheten. Vi är också en Grön Flagg förskola där vi arbetar mycket med hållbarhet.

För oss på Blomslingans förskola är det viktigt att låta barnen vara delaktiga i utformandet av sin dag, deras tankar och nyfikenhet ska ligga till grund för hur vi planerar delar av verksamheten. Vi strävar efter att skapa en vi-känsla mellan barn, föräldrar och personal. Våra två avdelningar, Solrosen och Gullvivan, har ett nära samarbete. Det går 20 barn på varje avdelning.

Nyfikenhet och kreativitet

Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan, i den står det att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.


Vi organiserar verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen får stort utrymme för lek i alla dess former och får vara ute varje dag. Vi strävar efter att alla ska bli sedda, respekterade, ha möjlighet att utvecklas och känna trygghet i en varm och positiv miljö.


Vi arbetar ofta med frågor som konfliktlösning och vikten av att vara en bra kompis.

Utemiljö och personal

Vi har en stor gård som bjuder in till stimulerande och rolig utelek. Det finns en pulkabacke, gungor, lekstuga, gungbräda, stor sandlåda och ett förråd med leksaker som passar säsongen, till exempel pulkor och cyklar. Vi har dessutom nära till skogen med vår egen ”Kaflokoja” som föräldragruppen  rustat upp.


På förskolan arbetar två förskollärare och fyra barnskötare. Vi får vår mat från Vattudalsskolans kök.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.15–17.30.

Linda Ellebrink-Engvall.

Välkommen!

Jag heter Linda Ellebrink-Engvall och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.


Telefonnr: 0670-161 89

Sjukanmälan

Vid sjukdom eller frånvaro måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller skicka SMS före klockan 7.30.

 

Telefonnummer

Solrosen: 070-279 35 99

Gullvivan: 070-265 92 94

Matsedel.

Kontakta oss

Blomslingans förskola

Blomslingan 23

833 34 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: