Lyssna på sidan Lyssna
Mobackens förskola

Mobackens förskola

Mobackens förskola ligger i Hammerdals gamla hälsocentral i ett lugnt villaområde med närhet till skola, idrottshall och bad. Här har vi tillgång till en skogsglänta dit vi brukar gå på små utflykter. Vi har barn i åldrarna ett till fyra år fördelat på två avdelningar – Villan och Solstrålen.

Här på Mobacken arbetar vi mycket med att få alla barn och föräldrar att känna sig trygga. Musiken ligger i centrum, där arbetar vi både med musiken som konstuttryck och som ett pedagogiskt redskap.

Stimulera fantasin

Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. På Mobackens förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka. Vi arbetar mycket med frågor som rör värdegrund. Till exempel gör vi varje dag en kompissol där barnen är en alldeles egen solstråle som är en viktig del i något större.

Fina utemiljöer

På förskolan arbetar en förskollärare och fem barnskötare. Vi har tillgång till fina utemiljöer med lekplats och skogsområde. Inomhus har vi många små rum där barnen leker och konstruerar utifrån saker de återkommer till. Dessa rum försöker vi ha så dynamiska som möjligt för att möta upp intressen och behov. Vi har också ett jättestort rum där vi har våra gemensamma storsjung.

 

Maten får vi från Åshamras kök.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Välkommen!

Jag heter Ewa Ottosson och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller skicka SMS så fort som möjligt på morgonen.

 

Telefonnummer

Solstrålen: 072-209 53 78

Villan: 072-209 43 98

Matsedel.

Kontakta oss

Mobackens förskola

Moviksgatan 1

833 41 Hammerdal

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: