Lyssna på sidan Lyssna
Västringens förskola

Västringens förskola

Västringens förskola ligger i Strömsund strax ovanför Strömsvallen, Dunderhallen och Skyttehallen. Vi har tre avdelningar: Polarn, Pyret och Piraten. I nuläget är det 5-årsverksamhet på Piraten.

Vi på Västringens förskola jobbar med att barnen och föräldrarna ska känna sig trygga, trivas och ha roligt i vår verksamhet. Vi tar tillvara på vad barnen är intresserade av och utvecklar vår verksamhet efter barnens intressen och behov.

Stimulera fantasin

Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan som säger att förskolan ska präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. På Västringens förskola organiserar vi verksamheten så att barnen får rikligt med tid, rum och material som är anpassat efter ålder, mognad och intresse. Barnen ska få upplevelser som stimulerar fantasi, kreativitet och förmåga att leka. Vi arbetar mycket med frågor som rör värdegrund, till exempel hur man ska vara en bra kompis och hur man är mot varandra.

Miljö och personal

På förskolan arbetar tre förskollärare och åtta barnskötare.

Vi har tillgång till en bra utemiljö med mycket plats för barnen att leka på.

Dom cyklar, "jagar älg" i den lilla skogsdungen som finns ute på gården, från kullen åker vi rutchkana och pulka & madrass vintertid. Vi har nära till att åka skridskor och skidor.

 

Inomhus har vi många rum med stora lekmöjligheter. Vi har ett gott samarbetar/öppen verksamhet i husen, så barnen umgås med varandra oberoende av vilken avdelning de går på.


Maten kommer från Vattudalsskolans kök.

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.00–17.30.

Linda Ellebrink-Engvall.

Välkommen!

Jag heter Linda Ellebrink-Engvall och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.

 

Telefonnr: 0670-161 89

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring eller skicka SMS så fort som möjligt på morgonen.


Telefonnummer

Polarn: 070-319 19 52

Pyret: 070-274 01 32

Piraten: 076-113 59 87

Matsedel.

Kontakta oss

Västringens förskola

Västringen 1

833 35 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: