Lyssna på sidan Lyssna

Killevippens förskola

Killevippens förskola ligger i Rossön och har en avdelning med ett 20 tal barn inskrivna. Här vill vi att alla ska känna att vi har en tillåtande och positiv atmosfär där olikheter är en tillgång.

Att känna trygghet och tillit är en förutsättning för att alla ska trivas. Vi vill att ert barn utvecklas och inspireras både socialt, emotionellt och intellektuellt. Genom lek, drama, sång och musik, skapande och kultur vill vi skapa utmaningar för att väcka nyfikenhet.

Positiv atmosfär

För att känna gemenskap och bli en bra kamrat lär vi barnen att visa hänsyn och respektera varandras olikheter. På vår förskola ska vi känna att det råder en tillåtande och positiv atmosfär där olikheter är en tillgång.


För oss är det viktigt att barnen känner lust och glädje och i detta finns vi vuxna tillhands och är lyhörda för barnens behov.


Vi vill ge barnen ett rikt språk genom språklekar, rim, ramsor och sagor.


Vi vill att föräldrarna ska känna sig välkomna och trygga i vetskapen om att ditt barn har en rolig och stimulerande dag på förskolan. Vår verksamhet styrs av förskolans läroplan som präglas av en pedagogik där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.


På vår förskola arbetar för närvarande sex heltider, varav en resurs. Förskolan har också tillgång till specialpedagog en till två gånger i månaden.

Fina utemiljöer

Vår utemiljö ger oss möjlighet till skidåkning, skridskoåkning, lekplats med stora grönområden och närhet till skog och mark.


Vår miljö ska vara stimulerande, anpassad för olika åldrar och fylld med utmanande aktiviteter. Det ska vara en mångfald av material och aktiviteter så att alla barn kan hitta något som de tycker är roligt.

Killevippen ligger i små mysiga lokaler fördelade på 2 avdelningar, som är väl anpassade för småbarnslek. Killevippen 1-3 år samt Junibacken 4-6 år (för närvarande inne på skolan).

 

Våra öppettider

Vi anpassar våra öppettider efter föräldrarnas behov. Just nu har vi öppet vardagar klockan 6.15–17.15.

Ann-Kristin Lindqvist, förskolechef.

Välkommen!

Jag heter Ann-Kristin Lindkvist och är rektor.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela oss på förskolan. Ring helst så fort som möjligt på morgonen.

 

Telefonnummer

072-228 53 19

Matsedel.

Kontakta oss

Killevippens förskola

Backevägen 4

883 95 Rossön

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: