Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Bredgårdsskolan

Bredgårds­skolan

Natur och kultur är viktigt för oss på Bredgårdsskolan. Vi håller delar av undervisningen i våra skogs- och naturområden och kultur i olika former är en del i skolans vardag.

Information med anledning av covid-19

Vi behöver även i fortsättningen vara försiktiga och omtänksamma då det fortfarande förekommer smitta i samhället.

  • Den som har symtom ska stanna hemma.
  • Påminn gärna ditt barn/ungdom att fortsätta tvätta händerna ofta. Personalen påminner också vid behov.
  • Respektive rektor bestämmer och informerar om hur hämtning och lämning ska ske i skolor och fritidshem.
  • Alla besök ska förbokas hos rektor. Skolor och fritidshem är inte allmänna platser.

Till kommunens information om covid-19

Vad som händer hos oss

Vecka 39-40 står vi upp för barns rättigheter tillsammans med skolor över hela Sverige och tar oss Jorden Runt för Världens Barn.

Vi kommer att delta i Jorden Runt för Världens Barn, genom att ta oss jorden runt i både kunskap och distans.


Vi börjar i klassrummet med att prata om barns rättigheter utifrån ett material som Utbildningsradion har tagit fram om barns situation i världen.


Under förmiddagen, onsdag den 28 september, kommer hela skolan att samlas nere på Rotnäset för att gå/lunka/springa, så många 1 km - varv vi orkar. Vi kanske inte når jorden runt men många kilometer kommer det att bli!


Vi registrerar vår distans för att se hur vi tillsammans med andra skolor tar oss 4000 mil runt jorden.


I samband med vår förmiddag på Rotnäset gör vi en insamling för Världens Barn, Vi har utmanat några lokala företag att vara med och bidra till vår insamling. Personalen på skolan kommer att skänka 1 kr för varje ”enkilometersvarv” eleverna tar sig runt!


Ni får gärna vara med och bidra! Det finns en Swish QR-kod som ni kan använda. Vi som skola får sedan diplom och återkoppling om vad de pengar vi tillsammans samlat in räcker till.


Varma hälsningar från

All personal på Bredgårdsskolan

Följ hur mycket vi samlat in på Bredgårdsskolan sida på Världens Barns webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

På sidan finns även en Swish QR-kod som ni kan skanna för att bidra till vår insamling. Insamlingen gör skillnad för barns rätt till hälsa, skola och trygghet och når många barn som just nu befinner sig på flykt. Koden är unik för Bredgårdsskolan. Swish-koden är öppen under hela hösten.

Här kan du också lämna ditt bidrag till Världens barn och skriva en kommentar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bakom Världens Barn står Radiohjälpen, SVT, Sveriges radio P4, UR och 14 svenska civilsamhällesorganisationerna. Det är Sveriges största insamling och engagerar omkring 45 000 frivilliga i alla landets kommuner. Pengarna som samlas in går till projekt runt om i världen som stärker hundratusentals barns rätt till hälsa, skola och trygghet - något som just nu är viktigare än någonsin.

Kritor i härliga färger.

Undervisning ute förekommer.

Bredgårdsskolans profilering är natur och kultur. Vi håller ofta lektioner i skogs- och naturområden i närheten av skolan.

Delaktiga elever

Tillsammans med barnen planerar vi vår utevistelse. Att skolan har en utomhuspedagogik innebär bland annat att vi genomför naturstudier och läser matematik, svenska och miljövård utomhus. Eleverna får också lära sig att göra upp eld och laga mat.

Kultur i undervisningen

Skolans kulturprofilering handlar om att vi både är konsumenter men också producenter. Vi är konsumenter när vi tar del av till exempel film, teater, författarbesök, besök på konstutställningar, musikkonserter och museum.

Producerar egen kultur

Vi är producenter när vi genomför egna sångstunder, animation, bild- och formutställningar och under arbeten med teman som dikt och prosa.


Vårt mål är att vi ska ta tillvara det mångkulturella samhället, samekulturen och vår hembygdshistoria.

Välkommen!

Jag heter Maria Sandberg och är rektor på skolan.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela skolan. Ring innan klockan 8.00 och sedan varje dag ditt barn är sjukt.

 

Telefonnummer:
0515-77 76 14

Matsedel.

Kontakta oss

Bredgårdsskolan

Östra Egnahemsgatan 30

833 32 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: