Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Jormvattnets skola

Jorm­skolan

Jormskolan ligger i den lilla byn Jormvattnet, cirka 26 mil norr om Östersund vid norska gränsen. Här är vi omgivna av fjäll och en fantastisk natur.

Information med anledning av covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fortsätter att undvika större samlingar av barn, elever och personal, samt att blanda grupper av personer som normalt sett inte träffas. Personalen påminner om handtvätt, i den mån det är möjligt finns handsprit i lokalerna.

Om elev eller någon i elevens familj blir sjuk

Den som har symtom på förkylning, även milda, ska stanna hemma.

 

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

Om du eller någon i familjen har blivit sjuk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gäller i skolan från 29 september? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Undvik fysiska besök hos oss

Ta helst kontakt via telefon eller mejl.

Kommunens samlade information

Kommunens samlade information om covid-19

En skola med utomhuspedagogisk inriktning

På Jormskolan går elever från förskoleklass till årskurs tre. Vårt arbete i skolan är präglat av vad årstiderna erbjuder, det innebär mycket uteverksamhet som vi väljer att kalla för ”naturskola”.  


Som lärare hos oss finns ett stort utrymme för inflytande för hur detta ska kunna integreras i den vardagliga undervisningen. Det är ett privilegium som särskiljer vår skola ifrån många av de andra skolorna runt om i kommunen.

För närvarande söker vi en lärare till vår skola inför våren 2020, är du intresserad av att arbeta hos oss? Tveka inte att ta kontakt med skolans rektor samt gå in och läs de annonser som ligger ute under Strömsunds kommun.

Integrerade klasser

Arbetsformen är åldersblandad, hos oss går barn från förskoleklass upp till årskurs tre i samma klassrum. I verksamheten samarbetar vi även mycket med förskolan Jätten Jorm som ligger i samma byggnad.

Samarbete med Frostviksskolan

Till Frostviksskolan i Gäddede åker vi med jämna mellanrum för att få simundervisning, slöjd för årskurs tre, musik med mera. Eleverna lär genom det samarbetet känna skolan och de jämnåriga klasskamraterna så att ingenting ska vara nytt när de börjar där i årskurs fyra.


Vi har också gemensamma samarbetsdagar någon gång per termin då alla elever genomför gruppstärkande aktiviteter tillsammans på Frostviksskolan.

Kommunens minsta skola

Jormskolan är kommunens minsta grundskola. För närvarande går sex elever på skolan, men vi ser att fler barn är på väg in och antalet elever kommer att öka de närmaste åren. Vi ser ljust på framtiden, vi har en viktig roll på grund av de långa reseavstånden.

Välkommen!

Jag heter Anna Jonasson och är lärare på Jormskolan.


Välkommen att kontakta mig vid frågor.

Sjuk­anmälan och ledighet

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnads­havare meddela via skola24 som är en onlinetjänst där vi sköter all närvaro och frånvaro.


Vid ledighet måste vårdnadshavare fylla i en blankett som lämnas in till elevens mentor på skolan.

Blankett: Ansökan om ledighet Pdf, 192 kB.

Matsedel.

Kontakta oss

Jormskolan

Jormvägen 959

830 90 Gäddede

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: