Lyssna på sidan Lyssna
Jormvattnets skola

Jorm­skolan

Jormskolan ligger i den lilla byn Jormvattnet, cirka 26 mil norr om Östersund vid norska gränsen. Här är vi omgivna av fjäll och en fantastisk natur.

En skola med utomhuspedagogisk inriktning

På Jormskolan går elever från förskoleklass till årskurs tre. Vårt arbete i skolan är präglat av vad årstiderna erbjuder, det innebär mycket uteverksamhet som vi väljer att kalla för ”naturskola”.  


Som lärare hos oss finns ett stort utrymme för inflytande för hur detta ska kunna integreras i den vardagliga undervisningen. Det är ett privilegium som särskiljer vår skola ifrån många av de andra skolorna runt om i kommunen.

Integrerade klasser

Arbetsformen är åldersblandad, hos oss går barn från förskoleklass upp till årskurs tre i samma klassrum. I verksamheten samarbetar vi även mycket tillsammans med förskolan Jätten Jorm som ligger i samma byggnad.

Samarbete med Frostviksskolan

Till Frostviksskolan i Gäddede åker vi med jämna mellanrum för att få simundervisning, slöjd för årskurs tre, musik med mera. Eleverna lär genom det samarbetet känna skolan och de jämnåriga klasskamraterna så att ingenting ska vara nytt när de börjar där i årskurs fyra.


Vi har också gemensamma samarbetsdagar någon gång per termin då alla elever genomför gruppstärkande aktiviteter tillsammans på Frostviksskolan.

Kommunens minsta skola

Jormskolan är kommunens minsta grundskola. För närvarande går elva elever på skolan. Vi ser ljust på framtiden, vi har en viktig roll på grund av de långa reseavstånden.

Vi är rädda om varandra för att minska smittspridning

På skolan fortsätter vi att vara extra försiktiga och omtänksamma, då det utöver covid-19 vid vissa tider även förekommer andra sjukdomar som influensa och magsjuka. Håll i de goda vanorna med handtvätt. Den som har symtom ska stanna hemma. Efter magsjuka ska eleven ha ätit normalt och inte ha kräkts eller haft diarré på minst 48 timmar (två dygn).

 

Skolor och fritidshem är inte allmänna platser, vill du besöka oss önskar vi att du förbokar hos rektor.

Välkommen!

Jag heter Anna Jonasson och är lärare på Jormskolan.


Välkommen att kontakta mig vid frågor.

Sjuk­anmälan och ledighet

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnads­havare meddela via skola24 som är en onlinetjänst där vi sköter all närvaro och frånvaro.


Vid ledighet måste vårdnadshavare fylla i en blankett som lämnas in till elevens mentor på skolan.

Blankett: Ansökan om ledighet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Matsedel.

Kontakta oss

Jormskolan

Jormvägen 959

830 90 Gäddede

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: