På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Jormvattnets skola

Jormskolan

Hej!

Här kommer information till dig som förälder eller vårdnadshavare med anledning av covid-19, coronavirus.

Kommunen tar löpande beslut om åtgärder för att fördröja smittspridning och upprätthålla sina samhällsviktiga verksamheter. I en kommun är det till exempel barnomsorg, skola och omsorg, leverans av dricksvatten och värme.

 

Våra förskolor, skolor och fritidshem är fortsatt öppna

I dagsläget finns inga planer på att stänga förskolor eller skolor. Däremot kan vi behöva anpassa verksamheten utifrån tillgång till personal. Vi följer utvecklingen dag för dag och om situationen förändras informerar vi om det.

Det är upp till varje enskild skolas eller förskolas rektor att bedöma läget i de enskilda fallen och besluta om huruvida exempelvis planerade resor eller aktiviteter ska genomföras.

 

Att tänka på vid besök

Vi uppmanar dig att tills vidare helt undvika besök i dessa verksamheter om du är sjuk, även om symtomen är milda. Ta allra helst kontakt med oss via telefon eller mejl.

 

Vad gäller för barn i förskola, skola och fritidshem?

  • Friska barn och elever är välkomna precis som vanligt, enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten.
  • Obs! Barn och elever som är sjuka eller uppvisar symtom ska stanna hemma. Det gäller även om symtomen är milda. Det är mycket viktigt att alla respekterar och efterlever detta för att för-dröja smittspridning.
  • Alla barn och elever som kommer till förskola, skola eller fritidshem och är sjuka skickar vi hem igen efter kontakt med vårdnadshavare eller förälder.
  • Elever med nedsatt immunförsvar (om det är känt sedan tidigare krävs inget nytt läkarintyg) har möjlighet att efter samråd med rektor arbeta med anpassade uppgifter hemifrån.
  • För elever som rest kan det efter samråd mellan rektor och vårdnadshavare bli aktuellt med alternativa lösningar för att minska och fördröja smittspridning.
  • 15-timmarsbarn i förskola ska tills vi meddelar annat vara hemma för att minska barngrupperna då vi har mindre personal på grund av bland annat sjukskrivningar.
  • Vi vädjar till föräldrar eller vårdnadshavare som arbetar hemifrån att om möjligt ha sina barn hemma. Det minskar trycket på förskolorna. Behöver du absolut en förskoleplats finns fortfarande möjlighet till det.

Håll dig informerad

Tänk på att information snabbt blir inaktuell. Håll dig uppdaterad via ansvariga myndigheters informationskanaler. Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer genom att vara källkritisk och inte dela osäker information.

 

Ta del av kommunens samlade information

Vi uppdaterar sidan löpande: www.stromsund.se/coronalänk till annan webbplats

Jormskolan ligger i den lilla byn Jormvattnet, cirka 26 mil norr om Östersund vid norska gränsen. Här är vi omgivna av fjäll och en fantastisk natur.

En skola med utomhuspedagogisk inriktning

På Jormskolan går elever från förskoleklass till årskurs tre. Vårt arbete i skolan är präglat av vad årstiderna erbjuder, det innebär mycket uteverksamhet som vi väljer att kalla för ”naturskola”.  


Som lärare hos oss finns ett stort utrymme för inflytande för hur detta ska kunna integreras i den vardagliga undervisningen. Det är ett privilegium som särskiljer vår skola ifrån många av de andra skolorna runt om i kommunen.

För närvarande söker vi en lärare till vår skola inför våren 2020, är du intresserad av att arbeta hos oss? Tveka inte att ta kontakt med skolans rektor samt gå in och läs de annonser som ligger ute under Strömsunds kommun.

Integrerade klasser

Arbetsformen är åldersblandad, hos oss går barn från förskoleklass upp till årskurs tre i samma klassrum. I verksamheten samarbetar vi även mycket med förskolan Jätten Jorm som ligger i samma byggnad.

Samarbete med Frostviksskolan

Till Frostviksskolan i Gäddede åker vi med jämna mellanrum för att få simundervisning, slöjd för årskurs tre, musik med mera. Eleverna lär genom det samarbetet känna skolan och de jämnåriga klasskamraterna så att ingenting ska vara nytt när de börjar där i årskurs fyra.


Vi har också gemensamma samarbetsdagar någon gång per termin då alla elever genomför gruppstärkande aktiviteter tillsammans på Frostviksskolan.

Kommunens minsta skola

Jormskolan är kommunens minsta grundskola. För närvarande går sex elever på skolan, men vi ser att fler barn är på väg in och antalet elever kommer att öka de närmaste åren. Vi ser ljust på framtiden, vi har en viktig roll på grund av de långa reseavstånden.

Välkommen!

Jag heter Anna Jonasson och är lärare på Jormskolan.

 

Välkommen att kontakta mig vid frågor.

 

Sjukanmälan och ledighet

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela via skola24 som är en onlinetjänst där vi sköter all närvaro/frånvaro.


Vid ledighet måste vårdnadshavare fylla i en blankett som lämnas in till elevens mentor på skolan.

Blankett: Ansökan om ledighetPDF

Matsedel

Kontakta oss

Jormskolan

Jormvägen 959

830 90 Gäddede

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 19 mars 2020