Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Vy över Kyrktåsjö skola en vinterdag.

Kyrktåsjö skola

Kyrktåsjö skola är en liten och gemytlig skola i byn Kyrktåsjö som ligger cirka två mil väster om Hoting. Här går drygt 30 elever upp till årskurs sex. Eftersom också fritidshemmet och förskolan ligger i samma lokaler bidrar det till en härlig gemenskap.

Information med anledning av covid-19

Kommunen arbetar löpande med att hantera pandemin i sina verksamheter. Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fattar lokala beslut om restriktioner vid behov.

Sjuka elever ska vara hemma

Elever som är sjuka eller uppvisar symtom ska stanna hemma. Det gäller även om symtomen är milda.

Symtomfria barn bör stanna hemma om någon i familjen har covid-19

Från och med 1 december 2020 ska även barn i grundskolan stanna hemma om någon som de bor tillsammans med har covid-19. Alla i familjen ska stanna hemma i minst sju dagar från den dag personen som har covid-19 blev provtagen. Undvik fritidsaktiviteter under hela inkubationstiden.

Undvik fysiska besök

Vi uppmanar dig som anhörig att tills vidare undvika besök på skolan. Ta helst kontakt via telefon eller mejl.

Kommunens samlade information

Kommunens information om vad som gäller i skola och fritidshem

På Kyrktåsjö skola går elever från förskoleklass till årskurs sex. Totalt finns drygt 30 barn på skolan.

 

Vårt uppdrag är att hjälpa eleverna i sitt lärande. Hos oss ska de få möjlighet att hämta in och utveckla kunskaper och värden. I samarbete med hemmen ska vi främja den personliga utvecklingen så att eleverna blir aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande personer och medborgare.

Arbetar ofta åldersöverskridande

Skolan, fritidshemmet och förskolan Barnlyan ligger i lokaler som ägs av Tåsjöbergets fritidsanläggningar ekonomisk förening. Närheten mellan de olika verksamheterna ser vi som en stor fördel. Det innebär att vi får möjlighet att arbeta åldersöverskridande.

Gemensamma aktiviteter

Då och då har vi gemensamma aktiviteter, till exempel pimpling på Tåsjön eller fiskedag vid hembygdsgården. Det bidrar till att stämningen blir väldigt familjär och ”alla känner alla”. Hos oss blir steget mellan förskolan och skolan inte så stort eftersom barnen redan känner till skolverksamheten och lärarna.

Fortbildning och planering

Personal från förskoleklass till och med årskurs 9 har regelbundna träffar i rektorsområdet där vi fortbildar oss, planerar och utvärderar tillsammans. Genom det skapar vi ett gott samarbete och alla blir medvetna om att våra insatser på olika utvecklingsnivåer är lika viktiga för elevens totala lärande.

Victoria Tjernlund, rektor Centralskolan och Kyrktåsjö skola.

Välkommen!

Jag heter Victoria Tjernlund och är rektor på skolan.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela skolan. Ring helst innan dagens första lektion och varje dag ditt barn är sjukt.

 

Telefonnummer:

0515-77 76 14

Matsedel

Kontakta oss

Kyrktåsjö skola

Backvägen 20

833 59 Hoting

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 4 december 2020