Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Vy över Kyrktåsjö skola en vinterdag.

Kyrktåsjö skola

Kyrktåsjö skola är en liten och gemytlig skola i byn Kyrktåsjö som ligger cirka två mil väster om Hoting. Här går drygt 30 elever upp till årskurs sex. Eftersom också fritidshemmet och förskolan ligger i samma lokaler bidrar det till en härlig gemenskap.

Information med anledning av covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och fortsätter att undvika större samlingar av barn, elever och personal, samt att blanda grupper av personer som normalt sett inte träffas. Personalen påminner om handtvätt, i den mån det är möjligt finns handsprit i lokalerna.

Om elev eller någon i elevens familj blir sjuk

Den som har symtom på förkylning, även milda, ska stanna hemma.

 

Följ Folkhälsomyndighetens rekommendationer:

Om du eller någon i familjen har blivit sjuk Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Vad gäller i skolan från 29 september? Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Undvik fysiska besök hos oss

Ta helst kontakt via telefon eller mejl.

Kommunens samlade information

Kommunens samlade information om covid-19

På Kyrktåsjö skola går elever från förskoleklass till årskurs sex. Totalt finns drygt 30 barn på skolan.

 

Vårt uppdrag är att hjälpa eleverna i sitt lärande. Hos oss ska de få möjlighet att hämta in och utveckla kunskaper och värden. I samarbete med hemmen ska vi främja den personliga utvecklingen så att eleverna blir aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande personer och medborgare.

Arbetar ofta åldersöverskridande

Skolan, fritidshemmet och förskolan Barnlyan ligger i lokaler som ägs av Tåsjöbergets fritidsanläggningar ekonomisk förening. Närheten mellan de olika verksamheterna ser vi som en stor fördel. Det innebär att vi får möjlighet att arbeta åldersöverskridande.

Gemensamma aktiviteter

Då och då har vi gemensamma aktiviteter, till exempel pimpling på Tåsjön eller fiskedag vid hembygdsgården. Det bidrar till att stämningen blir väldigt familjär och ”alla känner alla”. Hos oss blir steget mellan förskolan och skolan inte så stort eftersom barnen redan känner till skolverksamheten och lärarna.

Fortbildning och planering

Personal från förskoleklass till och med årskurs 9 har regelbundna träffar i rektorsområdet där vi fortbildar oss, planerar och utvärderar tillsammans. Genom det skapar vi ett gott samarbete och alla blir medvetna om att våra insatser på olika utvecklingsnivåer är lika viktiga för elevens totala lärande.

Victoria Tjernlund, rektor Centralskolan och Kyrktåsjö skola.

Välkommen!

Jag heter Victoria Tjernlund och är rektor på skolan.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela skolan. Ring helst innan dagens första lektion och varje dag ditt barn är sjukt.

 

Telefonnummer:

0515-77 76 14

Matsedel.

Kontakta oss

Kyrktåsjö skola

Backvägen 20

833 59 Hoting

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: