Lyssna på sidan Lyssna

Central­skolan

Centralskolan i Hoting är F–9-skola med omkring hundra elever. Att genom friluftsliv bygga upp elevernas hälsa och självkänsla löper som en röd tråd genom verksamheten.

Entrén på Centralskolan.

Entrén på Centralskolan.

Centralskolans uppdrag är att hjälpa eleverna i deras lärande. Hos oss ska de få möjlighet att hämta in och utveckla kunskaper och värden. Vi ska i samarbete med hemmen främja den personliga utvecklingen så att eleverna blir aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande personer och medborgare.

Hälsa och friluftsliv

Centralskolan vill bygga upp elevernas hälsa och självkänsla genom friluftsaktiviteter av olika slag. Förutom dagar med bärplockning, endagsfjällvandring, ”Hitta vilse”-tema, heldagsturer på skidor, isfiske och många andra utomhusverksamheter finns återkommande äventyr för barn i alla åldrar.

Givande utomhusaktiviteter

I lågstadiet sker övernattning med bad och utomhusaktiviteter i mörker. Eleverna får också prova på att leva stenåldersliv med allt vad det innebär på Knortmon.

Lär oss entreprenörskap

I mellanstadiet jobbar vi kontinuerligt i skolskogen, övernattar i en gammal skogsarbetarkoja och ger oss ut på en flerdagars paddlingtur med tält och matlagning över öppen eld. Vi tränar entreprenöriellt lärande med en årlig loppis där avkastningen går till en badresa till Örnsköldsvik.


I högstadiet gör vi också flera utflykter, bland annat en fjällvandring.

Vi är rädda om varandra för att minska smittspridning

På skolan fortsätter vi att vara extra försiktiga och omtänksamma, då det utöver covid-19 vid vissa tider även förekommer andra sjukdomar som influensa och magsjuka. Håll i de goda vanorna med handtvätt. Den som har symtom ska stanna hemma. Efter magsjuka ska eleven ha ätit normalt och inte ha kräkts eller haft diarré på minst 48 timmar (två dygn).

 

Skolor och fritidshem är inte allmänna platser, vill du besöka oss önskar vi att du förbokar hos rektor.

Victoria Tjernlund, rektor Centralskolan och Kyrktåsjö skola.

Välkommen!

Jag heter Victoria Tjernlund och är rektor på skolan.


Kontakta mig om du har några frågor.

Sjukanmälan

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela skolan. Ring helst innan dagens första lektion och varje dag ditt barn är sjukt.

 

Telefonnummer

0515-77 76 14

Matsedel.

Kontakta oss

Centralskolan

Storgatan 37

833 51 Hoting

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: