På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Frostviksskolan

Frostviksskolan

Hej!

Här kommer information till dig som förälder eller vårdnadshavare med anledning av covid-19, coronavirus.

Kommunen tar löpande beslut om åtgärder för att fördröja smittspridning och upprätthålla sina samhällsviktiga verksamheter. I en kommun är det till exempel barnomsorg, skola och omsorg, leverans av dricksvatten och värme.

 

Våra förskolor, skolor och fritidshem är fortsatt öppna

I dagsläget finns inga planer på att stänga förskolor eller skolor. Däremot kan vi behöva anpassa verksamheten utifrån tillgång till personal. Vi följer utvecklingen dag för dag och om situationen förändras informerar vi om det.

Det är upp till varje enskild skolas eller förskolas rektor att bedöma läget i de enskilda fallen och besluta om huruvida exempelvis planerade resor eller aktiviteter ska genomföras.

 

Att tänka på vid besök

Vi uppmanar dig att tills vidare helt undvika besök i dessa verksamheter om du är sjuk, även om symtomen är milda. Ta allra helst kontakt med oss via telefon eller mejl.

 

Vad gäller för barn i förskola, skola och fritidshem?

  • Friska barn och elever är välkomna precis som vanligt, enligt rekommendation från Folkhälsomyndigheten.
  • Obs! Barn och elever som är sjuka eller uppvisar symtom ska stanna hemma. Det gäller även om symtomen är milda. Det är mycket viktigt att alla respekterar och efterlever detta för att för-dröja smittspridning.
  • Alla barn och elever som kommer till förskola, skola eller fritidshem och är sjuka skickar vi hem igen efter kontakt med vårdnadshavare eller förälder.
  • Elever med nedsatt immunförsvar (om det är känt sedan tidigare krävs inget nytt läkarintyg) har möjlighet att efter samråd med rektor arbeta med anpassade uppgifter hemifrån.
  • För elever som rest kan det efter samråd mellan rektor och vårdnadshavare bli aktuellt med alternativa lösningar för att minska och fördröja smittspridning.
  • 15-timmarsbarn i förskola ska tills vi meddelar annat vara hemma för att minska barngrupperna då vi har mindre personal på grund av bland annat sjukskrivningar.
  • Vi vädjar till föräldrar eller vårdnadshavare som arbetar hemifrån att om möjligt ha sina barn hemma. Det minskar trycket på förskolorna. Behöver du absolut en förskoleplats finns fortfarande möjlighet till det.

Håll dig informerad

Tänk på att information snabbt blir inaktuell. Håll dig uppdaterad via ansvariga myndigheters informationskanaler. Hjälp till att förhindra ryktesspridning och spekulationer genom att vara källkritisk och inte dela osäker information.

 

Ta del av kommunens samlade information

Vi uppdaterar sidan löpande: www.stromsund.se/coronalänk till annan webbplats

Cirka 23 mil norr om Östersund vid norska gränsen ligger Frostviken och det lilla samhället Gäddede. Omgivet av fjäll mellan sjöarna Hetögeln och Kvarnbergsvattnet ligger Gäddede som ett smycke inbäddat i en fantastisk natur.

Att beskriva Frostviksskolan utan att nämna den fantastiska miljön den ligger i är nästan omöjligt. Här löper Vildmarksvägen rakt genom byn, den lockar årligen tusentals turister på jakt efter den ultimata naturupplevelsen. I området finns det 42 meter höga Hällingsåfallet med norra Europas längsta canyon. Här finns Korallgrottan som med sina sex kilometer utforskade gångar är Sveriges längsta. Här finns stora skogar, fjäll och mängder av sjöar.


Här finns även ett observatorium och planetarium som, om nu vildmarken inte räcker till, ger möjlighet till en mer universiell betraktelse.

En skola med utomhuspedagogisk inriktning

Frostviksskolan ligger i Gäddede och är en skola som lägger stort fokus på utomhuspedagogiken i vår verksamhen.


Vår verksamhet karaktäriseras av det sätt folk valt att leva i bygden sedan den befolkades. Med bara 50 meter till skogen och någon kilometer till fjället är vistelsen i naturen en guldkantad vardag för eleverna på skolan.

 

Som lärare hos oss finns ett stort utrymme för inflytande för hur detta ska kunna integreras i den vardagliga undervisningen. Det är ett privilegium som särskiljer vår skola ifrån många av de andra skolorna runt om i kommunen.


För närvarande söker vi lärare till vår skola inför våren 2020, är du intreserad av att arbeta hos oss? Tveka inte att ta kontakt med skolans rektor samt gå in och läs de annonser som ligger ute under Strömsunds kommun samt Arbetsförmedlingens hemsida.

Om skolan

Idag finns för närvarandet 71 elever mellan förskoleklass och årskurs nio på skolan. Skolbyggnaden genomgår nu en mindre renovering som består av ett nytt ventilationssystem, och därefter kommer även alla fönster bytas ut.

Kärlek och respekt för naturen

Verksamheten bygger på kärlek till och respekt för naturen och till varandra. Det centrala är att lära sig i och om naturen från första början. Vi arbetar med naturen som vår inriktning i skolan och i årskurserna F–6 arbetar man med något som heter ”Naturskola” som finns på schemat varje vecka.

Välkommen!

Jag heter Karin Hagerud Stake och är rektor.

 

Välkommen att kontakta mig vid frågor.

Sjukanmälan och ledighet

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela via skola24 som är en onlinetjänst där vi sköter all närvaro/frånvaro.


Vid ledighet måste vårdnadshavare fylla i en blankett som lämnas in till elevens mentor på skolan.

Blankett: Ansökan om ledighetPDF

Matsedel

Kontakta oss

Frostviksskolan

Skolvägen 10

830 90 Gäddede

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 19 mars 2020