Lyssna på sidan Lyssna
Frostviksskolan

Frostviks­skolan

Cirka 23 mil norr om Östersund vid norska gränsen ligger Frostviken och det lilla samhället Gäddede. Omgivet av fjäll mellan sjöarna Hetögeln och Kvarnbergsvattnet ligger Gäddede som ett smycke inbäddat i en fantastisk natur.

Att beskriva Frostviksskolan utan att nämna den fantastiska miljön den ligger i är nästan omöjligt. Här löper Vildmarksvägen rakt genom byn, den lockar årligen tusentals turister på jakt efter den ultimata naturupplevelsen. I området finns det 42 meter höga Hällingsåfallet med norra Europas längsta canyon. Här finns Korallgrottan som med sina sex kilometer utforskade gångar är Sveriges längsta. Här finns stora skogar, fjäll och mängder av sjöar.

 

En skola med utomhuspedagogisk inriktning

Frostviksskolan ligger i Gäddede och är en skola som lägger stort fokus på utomhuspedagogiken i vår verksamhen.


Vår verksamhet karaktäriseras av det sätt folk valt att leva i bygden sedan den befolkades. Med bara 50 meter till skogen och någon kilometer till fjället är vistelsen i naturen en guldkantad vardag för eleverna på skolan.


Som lärare hos oss finns ett stort utrymme för inflytande för hur detta ska kunna integreras i den vardagliga undervisningen. Det är ett privilegium som särskiljer vår skola ifrån många av de andra skolorna runt om i kommunen.Om skolan

Idag finns för närvarandet 61 elever mellan förskoleklass och årskurs nio på skolan. Skolbyggnaden är nyrenoverad med ett nytt ventilationssystem, och med alla fönster bytta.

Kärlek och respekt för naturen

Verksamheten bygger på kärlek till och respekt för naturen och till varandra. Det centrala är att lära sig i och om naturen från första början. Vi arbetar med naturen som vår inriktning i skolan och i årskurserna F–6 arbetar man med något som heter ”Naturskola” som finns på schemat varje vecka.

Vi är rädda om varandra för att minska smittspridning

På skolan fortsätter vi att vara extra försiktiga och omtänksamma, då det utöver covid-19 vid vissa tider även förekommer andra sjukdomar som influensa och magsjuka. Håll i de goda vanorna med handtvätt. Den som har symtom ska stanna hemma. Efter magsjuka ska eleven ha ätit normalt och inte ha kräkts eller haft diarré på minst 48 timmar (två dygn).

 

Skolor och fritidshem är inte allmänna platser, vill du besöka oss önskar vi att du förbokar hos rektor.

Välkommen!

Jag heter Karin Hagerud Stake och är rektor.


Välkommen att kontakta mig vid frågor.

Sjuk­anmälan och ledighet

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnads­havare meddela via skola24 som är en onlinetjänst där vi sköter all närvaro och frånvaro.


Vid ledighet måste vårdnadshavare fylla i en blankett som lämnas in till elevens mentor på skolan.

Blankett: Ansökan om ledighet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Matsedel.

Kontakta oss

Frostviksskolan

Skolvägen 10

830 90 Gäddede

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: