På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Frostviksskolan

Frostviksskolan

Cirka 23 mil norr om Östersund vid norska gränsen ligger Frostviken och det lilla samhället Gäddede. Omgivet av fjäll mellan sjöarna Hetögeln och Kvarnbergsvattnet ligger Gäddede som ett smycke inbäddat i en fantastisk natur.

Att beskriva Frostviksskolan utan att nämna den fantastiska miljön den ligger i är nästan omöjligt. Här löper Vildmarksvägen rakt genom byn, den lockar årligen tusentals turister på jakt efter den ultimata naturupplevelsen. I området finns det 42 meter höga Hällingsåfallet med norra Europas längsta canyon. Här finns Korallgrottan som med sina sex kilometer utforskade gångar är Sveriges längsta. Här finns stora skogar, fjäll och mängder av sjöar.


Här finns även ett observatorium och planetarium som, om nu vildmarken inte räcker till, ger möjlighet till en mer universiell betraktelse.

En skola med utomhuspedagogisks inriktning

Frostviksskolan ligger i Gäddede och är en skola som lägger stort fokus på utomhuspedagogiken i vår verksamhen.
Vår verksamhet karaktäriseras av det sätt folk valt att leva i bygden sedan den befolkades. Med bara 50 meter till skogen och någon kilometer till fjället är vistelsen i naturen en guldkantad vardag för eleverna på skolan.

Som lärare hos oss finns ett stort utrymme för inflytande för hur detta ska kunna integreras i den vardagliga undervisningen. Det är ett privilegium som särskiljer vår skola ifrån många av de andra skolorna runt om i kommunen.


För närvarande söker vi lärare till vår skola inför våren 2020, är du intreserad av att arbeta hos oss? Tveka inte att ta kontakt med skolans rektor samt gå in och läs de annonser som ligger ute under Strömsunds kommun samt Arbetsförmedlingens hemsida.

Om skolan

Idag finns för närvarandet 71 elever mellan förskoleklass och årskurs nio på skolan. Skolbyggnaden genomgår nu en mindre renovering som består av ett nytt ventilationssystem, och därefter kommer även alla fönster bytas ut.

Kärlek och respekt för naturen

Verksamheten bygger på kärlek till och respekt för naturen och till varandra. Det centrala är att lära sig i och om naturen från första början. Vi arbetar med naturen som vår inriktning i skolan och i årskurserna F–6 arbetar man med något som heter ”Naturskola” som finns på schemat varje vecka.

Välkommen!

Jag heter Karin Hagerud Stake och är rektor.

 

Välkommen att kontakta mig vid frågor.

Sjukanmälan och ledighet

Vid sjukdom måste du som förälder eller vårdnadshavare meddela via skola24 som är en onlinetjänst där vi sköter all närvaro/frånvaro.

 

Vid ledighet måste vårdnadshavare fylla i en blankett som lämnas in till elevens mentor på skolan.

Blanketten kan du hitta genom att klicka här.PDF

Matsedel

Kontakta oss

Frostviksskolan

Skolvägen 10

830 90 Gäddede

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 september 2019