Lyssna på sidan Lyssna
Bild på skolböcker.

Barn- och föräldra­inflytande

Som föräldrar har ni rätt att få veta hur förskolan arbetar och vad era barn är med om på dagarna. Förskolan ska vara ett komplement till hemmet och skapa bästa möjliga förutsättningar för varje barn att utvecklas. Vårt mål är att ni ska känna er delaktiga i verksamheten.

För att du och ditt barn ska vara trygg med vistelsen på förskolan, bjuder vi in dig som förälder till delaktighet i verksamheten. Det gör vi på olika sätt.

Daglig kontakt viktig

Vi lägger stor vikt vid den dagliga kontakten i tamburen när barnen kommer och går. Vi bjuder varje år in till

utvecklingssamtal och minst ett föräldramöte. Om det händer något speciellt skickar vi ut information via mejl, sms eller lappar. Ofta sätts allmän information upp på ytterdörren.


Varje barn har en egen pärm eller mapp med sina personliga dokumentationer från de sammanhang som barnet befunnit sig i under sina år på förskolan. De är utgångspunkt för våra samtal med föräldrar eller vårdnadshavare.

Återkommande traditioner

Vi firar varje år gamla svenska traditioner, t.ex. midsommar, men också nyare traditioner såsom halloween. Några av dessa firanden är bara för oss här på förskolan, och vid andra bjuder vi in föräldrar.

Kontakta oss

Rotnäsets förskola

Lagmansgatan 58

833 31 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: