Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Stenar på en strand

Våld och övergrepp

Ibland kan det hända jobbiga saker i hemmet. Det kan vara bråk mellan vuxna, mellan barn och vuxna eller syskon emellan. Då kan det vara skönt att prata med någon utomstående utan att samtalet förs vidare. Om det förekommer misshandel i hemmet eller att någon av föräldrarna dricker för mycket alkohol kan det vara extra svårt att klara situationen på egen hand.

Du som behöver prata med någon kan vända dig till personal inom individ- och familjeomsorgen.

Stödsamtal

Det finns möjlighet till enskilda stödsamtal. Den personal som du träffar berättar inte för någon annan vad du har pratat om. Du kan ringa till oss själv eller ta hjälp av någon vuxen.

Trappan – för barn som upplevt våld

Trappan-samtal är också enskilda samtal. Trappan är till för dig mellan 4 och 18 år som sett eller upplevt någon form av våld i din familj. De som arbetar med Trappan använder ett visst material och har gått en speciell utbildning för det.

 

Under de första träffarna lär vi känna varandra. Sedan pratar vi om hur det blir för dig när det är bråk. Det otäcka känns ofta mindre otäckt när man får prata med någon vuxen om det. De som jobbar med Trappan berättar inte för någon annan vad du har pratat om. Du kan ringa till oss själv eller ta hjälp av någon vuxen.

Kontakta oss

Individ- och familjeomsorg

Storgatan 4

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: