På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?
Google translate
Översätt sida
Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.
För dig som bor i Strömsunds kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig om du känner att du inte mår bra. En del finns på plats i Strömsund och annat stöd kan vara via telefon eller på webben.
Individ- och familjeomsorg för alla i kommunen
Individ- och familjeomsorgen, IFO, kan erbjuda stöd och hjälp till barn, ungdomar och till föräldrar på olika sätt. Vi erbjuder till exempel samtal och rådgivning. Kontakt genom kommunens kundtjänst. Nummer finns längst ner på sidan.
Elevhälsan inom skolan
Elevhälsan är en verksamhet inom skolan som erbjuder medicinsk, psykologisk, social och specialpedagogisk kompetens. Du kommer i kontakt med elevhälsan via skolan.
Familjecentralen
Familjecentralen är en mötesplats för barn och föräldrar. Här finns barnmorska, BVC-sköterska, psykolog, socionom och förskollärare. Alla arbetar under tystnadsplikt.
Hälsocentralen
Du som känner ångest, oro och nedstämdhet kan också vända dig till din hälsocentral (vårdcentral).
Ungdomsmottagning i Strömsund och Östersund
Du som är under 23 år är välkommen att kontakta ungdomsmottagningen om du vill prata med någon om hur du mår.
Resurscentrum Integration
Resurscentrum, RCI, kan ge stöd i integrationsfrågor och riktar sig både till Strömsunds kommuninvånare och enskilda verksamheter. RCI är ett tvärprofessionellt team som arbetar med och för nyanlända barn, ungdomar och deras familjer, oavsett ursprung eller anledning till migration.
1177 Vårdguiden
Du kan ringa dygnet runt till telefonnumret 1177 för att få råd av en sjuksköterska om var du i första hand bör vända dig eller vad du bör göra.
UMO, ungdomsmottagningen på nätet
UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.
Barn- och ungdomspsykiatri, BUP
På BUP tar man emot barn och ungdomar upp till 18 år med allvarliga psykiska problem. BUP utreder, behandlar och ger stöd till barn och deras familjer.
Länsenheten för ätstörningar
På webbplatsen ätstörning.se finns information om ätstörning. Där finns även länkar för kontakt med ätstörningsenheten i Östersund.
BRIS, barnens rätt i samhället
BRIS kan alla under 18 år ringa, maila eller chatta för att prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ingen kan se att det är du som ringer eller att du har ringt. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Om du vill kan du också skriva till en vuxen på BRIS eller chatta i BRIS-chatten.
Telefonnummer 116 111
Livlinan
Livlinan ger stöd och information till unga som lever nära någon med psykisk ohälsa. På sajten kan du ställa frågor anonymt och ta del av andras erfarenheter och läsa om vad det finns för hjälp att få.
Individ- och familjeomsorg
Storgatan 4
833 24 Strömsund
Kontakta kommunen
0670-161 00 (växel)
Kontakta gärna
Senast ändrad/granskad: 18 januari 2021