Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Utblommad maskros

Verksamheter för hjälp och stöd

För dig som bor i Strömsunds kommun finns flera olika verksamheter som kan hjälpa dig om du känner att du inte mår bra. En del finns på plats i Strömsund och annat stöd kan vara via telefon eller på webben.

Individ- och familjeomsorg för alla i kommunen

Individ- och familjeomsorgen, IFO, kan erbjuda stöd och hjälp till barn, ungdomar och till föräldrar på olika sätt. Vi erbjuder till exempel samtal och rådgivning. Kontakt genom kommunens kundtjänst. Nummer finns längst ner på sidan.


Elevhälsan inom skolan​

Elevhälsan är en verksamhet inom skolan som erbjuder medicinsk, psykologisk, social och specialpedagogisk kompetens. Du kommer i kontakt med elevhälsan via skolan.

Elevhälsan

Familjecentralen

Familjecentralen är en mötesplats för barn och föräldrar. Här finns barnmorska, BVC-sköterska, psykolog, socionom och förskollärare. Alla arbetar under tystnadsplikt.

Famljecentralen

Hälsocentralen

Du som känner ångest, oro och nedstämdhet kan också vända dig till din hälsocentral (vårdcentral).

Hälsocentralerlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Ungdomsmottagning i Strömsund och Östersund

Du som är under 23 år är välkommen att kontakta ungdomsmottagningen om du vill prata med någon om hur du mår.

Ungdomsmottagningenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Resurscentrum Integration

Resurscentrum, RCI, kan ge stöd i integrationsfrågor och riktar sig både till Strömsunds kommuninvånare och enskilda verksamheter. RCI är ett tvärprofessionellt team som arbetar med och för nyanlända barn, ungdomar och deras familjer, oavsett ursprung eller anledning till migration.

RCI

1177 Vårdguiden  

Du kan ringa dygnet runt till telefonnumret 1177 för att få råd av en sjuksköterska om var du i första hand bör vända dig eller vad du bör göra.

1177 Vårdguidenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

UMO, ungdomsmottagningen på nätet

UMO är en webbplats för alla som är mellan 13 och 25 år. På UMO kan du få svar och stöd när du känner dig nere.

UMOlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Barn- och ungdomspsykiatri, BUP

På BUP tar man emot barn och ungdomar upp till 18 år med allvarliga psykiska problem. BUP utreder, behandlar och ger stöd till barn och deras familjer.

BUPlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Länsenheten för ätstörningar

På webbplatsen ätstörning.se finns information om ätstörning. Där finns även länkar för kontakt med ätstörningsenheten i Östersund.

Ätstörninglänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

BRIS, barnens rätt i samhället

BRIS kan alla under 18 år ringa, maila eller chatta för att prata med en vuxen om vad som helst. Det är gratis och ingen kan se att det är du som ringer eller att du har ringt. Du behöver inte tala om vem du är och du bestämmer själv vad du vill prata om. Om du vill kan du också skriva till en vuxen på BRIS eller chatta i BRIS-chatten.
Telefonnummer 116 111

Brislänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Livlinan

Livlinan ger stöd och information till unga som lever nära någon med psykisk ohälsa. På sajten kan du ställa frågor anonymt och ta del av andras erfarenheter och läsa om vad det finns för hjälp att få.

Livlinanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Kontakta oss

Individ- och familjeomsorg

Storgatan 4

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: