Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Kommun­almanackan

Årets tema är ”Vår nya vardag”. Hur ser den ut i pandemins fotspår? Några av de saker vi borde ta med oss från 2020 har vi valt att skildra i årets almanacka. Det handlar om medmänsklighet och omtanke, om att ställa om istället för att ställa in. Det handlar också om kreativa och digitala lösningar som skapar nya möjligheter när allt inte fungerar som vi är vana. Välkommen du nya vardag!

Tre personer i orange skyddsvästar

Vi ställer om och anpassar oss när det krävs

När vissa aktiviteter inte gått att genomföra har många kommunala verksamheter varit påhittiga och skapat nya aktiviteter, eller utvecklat redan befintliga. Personalen på Allaktivitetshuset började till exempel nattvandra.

Kvinna i fjällmiljö

Vi uppskattar en hemester – tips inför sommaren

En hemester på hemmaplan är inte så tokigt! När vi kanske inte kan resa som vanligt har vi möjlighet att återupptäcka vårt närområde. Här ger vi tips på spännande hemesterupplevelser, besöksmål och utflykter i kommunen.

Flicka gör hinderbana i skog

Vi rör oss för att må bra
– och hålla oss friska

Motion är viktigt för hälsan, både för kroppen och knoppen! Flera föreningar har skapat alternativa aktiviteter under pandemin för att locka till rörelse. Att vara aktiv livet igenom är en bra investering i hälsa och välmående.

Nio personer utklädda till figurer ur Dunderklumpen

Vi ställer inte in – vi ställer om

Istället för att ställa in har många föreningar ställt om sina verksamheter under pandemin för att ändå kunna erbjuda aktiviteter på ett tryggt och säkert sätt. De har tänkt nytt och anpassat sig. Något att vidareutveckla inför framtiden.

Fyra män och två kvinnor står framför gult hus

Vi stöttar de lokala företagen

De lokala företagarna har drabbats hårt av färre kunder och minskat antal besökare under pandemin. Att som invånare stötta det lokala näringslivet i den mån man kan är alltid viktigt om vi vill ha kvar ett bra utbud av service och tjänster.

Två kvinnor står vid öppen bagagelucka

Vi hjälper dem som behöver om vi kan

Under pandemin erbjöd flera aktörer hemleverans av matvaror, bland annat Strömsunds pastorat. Omtanke och solidaritet är värdefullt, oavsett om vi befinner oss i en pandemi eller inte. Vi är alla medmänniskor.

Leende pojke med gitarr

Vi hittar kreativa och digitala lösningar

Corona-krisen har gjort att flera av kommunens verksamheter har hittat nya, kreativa och ibland digitala lösningar. Bland annat uppträdde kulturskolan digitalt på äldreboenden. En spännande utveckling!

Strömsundsbron i vinterlandskap

Din nya vardag
– vad tar du med dig?

Vi har snart levt med covid-19 i två år. Pandemin har påverkat oss alla på något sätt. Fört med sig både sorg och glädje. Kanske blir ingenting sig riktigt likt igen. Vad tar du med dig in i din nya vardag? Dela gärna din berättelse.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: