Lyssna på sidan Lyssna

Månadens bild är fotograferad av Kristin Paavola.

Publicerad:

Januari: ”Vinter i Sporrsjönäs”

God fortsättning! Årets första dag är här och denna lördag inleder vi också året med Kommunalmanackan. 2022 års tema är Arbetsliv och kompetensförsörjning.

Som arbetsgivare erbjuder kommunen några av Sveriges viktigaste arbeten! Våra drygt 1.400 medarbetare finns för barn och ungdomar i förskola och skola, för äldre inom äldreomsorgen eller som stöd och hjälp till funktionsnedsatta. För att få dessa verksamheter att fungera behövs anställda som jobbar med kost, lokalvård, vaktmästeri och annan service. Kommunen har också anställda som servar de som är bosatta i kommunen med vatten, vägar, sophämtning och andra samhällsinriktade insatser. Tillsammans är våra medarbetare superhjältar som bidrar till att skapa en kommun där man trivs.

Arbetsliv och kompetensförsörjning

En ständig utmaning för oss som arbetsgivare är kompetensförsörjning. Den som vill kombinera ett givande arbete med närhet till natur och friluftsliv har många möjligheter!

Delaktighet och god arbetsmiljö är självklart

Alla medarbetare och chefer har sedan 2019 deltagit i Kasam, en mycket omfattande utbildningsinsats. Kasam står för känsla av sammanhang och innebär att vi genom nya arbetsmetoder och ökad kunskap hos medarbetarna skapar en mer begriplig, hanterbar och meningsfull vardag för att uppleva mindre stress och klara svåra situationer bättre.

Vi vill vara en attraktiv arbetsgivare!

För att visa vad vi kan erbjuda använder vi olika kanaler för att marknadsföra oss och öka kunskapen om de varierande arbeten som finns hos kommunen.

Personlig kontakt via Bemanningen

Den som vill arbeta hos oss har möjlighet att fylla i en intresseanmälan. Den hamnar på Bemanningen som tar personlig kontakt om kompetensen är intressant.

Till Bemanningen

Heja Strömsund – samarbete med näringslivet

Under namnet ”Heja Strömsund” arbetar vi tillsammans med näringslivet för att hitta ny arbetskraft och spetskompetens till kommunen.

Till Heja Strömsund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En attraktiv region – att locka inflyttare till drömlivet

Vi är tillsammans med övriga kommuner i länet med i projektet En attraktiv region för att göra det enkelt att flytta till drömlivet.

Till webbplatsen www.tasteget.nu Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Akademi Norr och Lärcentrum – att utbilda sig för jobben som behövs

Vi vill att fler ska välja att utbilda sig för de arbeten vi erbjuder. Genom Akademi Norr finns goda möjligheter att som vuxen bo kvar hemma och ändå gå en attraktiv utbildning på distans.

Till Lärcentrum i Strömsund Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Månadens bild: ”Vinter i Sporrsjönäs” av Kristin Paavola

 

Bilden var med i fototävlingen ”Strömsunds kommun i mitt hjärta”.


Bilderna i årets almanacka är utvalda från de tre fototävlingar Strömsunds kommun arrangerat senaste åren: Strömsunds kommun i mitt hjärta, Vildmarksvägen och Fiska i Strömsunds kommun. Vi tycker det känns roligt att få lyfta några av alla de fantastiska bilder som privatpersoner med hjärta för kommunen skickat in. De passar väl in i temat och visar på ett fint sätt vilken fantastisk kommun vi bor i.

Stort tack till dig som skickat in bidrag!

Vill du bli en av våra superhjältar?

Hitta våra lediga tjänster på webbplatsen och på Facebook, sök på Strömsunds kommun.

Lediga jobb på stromsund.se/jobb

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: