Lyssna på sidan Lyssna

Kommundirektörens krönika 2022

Strömsunds kommun blir inte en attraktiv arbetsgivare bara genom att hänvisa till en storslagen natur i sina rekryteringsannonser! Jag tror att vi måste bli ännu bättre på att berätta om vilka spännande arbeten som finns i kommunen – och kommer att finnas, när allt fler går i pension. Vi måste inspirera till lämpliga studier och berätta att vi även kommer att behöva rekrytera chefer och specialister.

Anneli Svensson.

Vi är en arbetsgivare att räkna med!

Vi måste fylla det hela med innehåll, vad innebär det att arbeta i Strömsunds kommun? På vilka sätt kan vi medarbetare bidra till att det blir lite bättre för invånarna i kommunen? Med god service och stort engagemang kan vi alla göra skillnad.

 

Vi jobbar systematiskt för att ständigt förbättra arbetsmiljön för vi tror att om vi trivs på jobbet gör vi också ett bättre jobb gentemot dem vi är till för.

Vi har Sveriges viktigaste jobb

Man brukar tala om att Sveriges viktigaste jobb finns i välfärden! Befolkningen i Sverige ökar, och blir äldre – och fler går i pension, även i Strömsunds kommun.
Vi vill, precis som alla andra arbetsgivare, kunna attrahera medarbetare. Det ska kännas bra att arbeta för Strömsunds kommun, man ska kunna vara delaktig i olika frågor på sin arbetsplats och vi ska arbeta för likabehandling av alla människor oavsett exempelvis könstillhörighet eller sexuell läggning. I kommunen har vi en jämställd lönepolitik. Som kommunanställd ska vi utföra vårt arbete med omdöme, god etik och hög moral – alla vi anställda företräder kommunen.

Vi ska ge ett gott intryck

  • Vi vill att kommunens ungdomar ska få ett gott första intryck av kommunen som arbetsgivare vid praktik hos oss!
  • Vi vill att fler ska våga yrkesväxla i mogen ålder och prova på hur det
    är att arbeta inom välfärden!
  • Vi vill att våra medarbetare ska trivas och vilja arbeta hos oss länge, så länge att vi hinner uppvakta med 25-årsgåva och sedan ännu längre!

Är du nyfiken på att arbeta hos oss är du välkommen.


Anneli Svensson

Kommundirektör

Fakta

Vi gör 11.600 exemplar av Kommunalmanackan. Den skickar vi till kommunens invånare och företag samt till våra fritidshusägare i Sverige. Vi delar även ut den i olika sammanhang.

Vad vill du att vi ska lyfta fram lite extra – tipsa oss!

  • Kanske har du något att lyfta fram som du är stolt över eller som du tycker borde få extra uppmärksamhet?

    Tipsa Heja Strömsund:
    info@hejastromsund.se

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: