Årets tillgänglighetspris
Tillgänglighetsrådet uppmärksammar årligen den eller de som under det gånga året gjort insatser för att underlätta tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning.
Kommunen vill genom utmärkelsen uppmärksamma och uppmuntra insatser inom området tillgänglighet.
E-tjänst: Nominera till Årets tillgänglighetspris Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Tillgänglighetspris 2024: Strömsunds ridklubb
”Strömsunds ridklubb arbetar aktivt med att utveckla verksamheten för personer med funktionsnedsättning genom att bland annat erbjuda kostnadsfria prova-på-tillfällen för målgruppen. Ridklubben har daglig verksamhet för brukare på ridskolan i samarbete med vård- och socialförvaltningen.
Anläggningen är anpassad med personlyft för ridning, handikapptoalett och hiss till cafeteria och läktare. Vid officiella tävlingar tillhandahålls para-klasser.
Planer finns på att utveckla en rid- och körslinga i anslutning till anläggningen för att möjliggöra uteaktiviteter till häst för personer med funktionsnedsättning”.
Tidigare pristagare
Tillgänglighetspris 2023: Röda Korset i Strömsund
Motivering: ”Röda Korset i Strömsund har en vänlig och inbjudande atmosfär i sin butik på Storgatan 10. Lokalerna är ljusa och tillgänglighetsanpassade med ramp utanför affären och gott om utrymme på insidan. Här finns goda möjligheter att skingra ensamhet och utanförskap genom trivsam samvaro, samtal och en kopp fika”.
Tillgänglighetspris 2022: Yxskaftkälens järnvägar/Lusthuset
Motivering: Som funktionsnedsatt är man generellt mycket begränsad i känslan av deltagande i samhället, både vad det gäller instanser, butiker och nöjen. Yxskaftkälens järnvägar/Lusthuset har anpassat sin verksamhet för att alla ska känna sig välkomna och genuint delaktiga. Att kunna besöka, uppleva och fika gott (hembakat och allergivänligt) på Yxskaftkälens järnvägar/Lusthuset sätter verkligen guldkant på tillvaron för ALLA!
Tillgänglighetspris 2019: ICA Nära Solbacken
Motivering: ICA Nära Solbacken har anpassat sina lokaler så att de, trots storleken, ger människor med funktionsvariationer möjligheten att ta sig fram obehindrat.
De erbjuder ett brett utbud till de mång äldre som bor i närheten, och bidrar till att många kan leva ett självständigt liv trots funktionsnedsättningar. En vital närhandel hjälper till att bygga lokal gemenskap.
Tillgänglighetspris 2018: Ulriksfors idrotts- och byförening
Motivering: Ulriksfors idrotts- och byförening har med stort engagemang gjort sin bygdegård tillgänglig för såväl ung som gammal. Med öppenhet och välkomnande erbjuder de ett stort utbud av aktiviteter med allt från boule till ungdomsgård. Ett engagemang som skapar trivsel långt utanför byn.
Tillgänglighetspris 2017: Äspnäs bygdegårdsförening
Motivering: Äspnäs bygdegårdsförening har med stor inlevelse och eftertanke gjort sin hembygdsgård till en plats som är tillgänglig både när det gäller inomhus- och utomhusmiljö. Det stora utbudet på aktiviteter visar på stort engagemang och skapar ökad livsglädje för alla som besöker den.
Tillgänglighetspris 2016: Norra Jämtlands Taxi
Motivering: Norra Jämtlands Taxi AB har med hjälp av engagerade entreprenörer byggt ett företag som visar på god serviceanda, engagemang och omtanke om de människor i vår kommun som behöver det mest. Fordonen har en bra standard som underlättar för människor med funktionsvariationer att ta sig fram i samhället. Med sitt fina sätt att sprida glädje och trivsel bidrar Norra Jämtlands Taxi AB att underlätta vardagen för många människor.
Tillgänglighetspris 2015: Tullingsås byförening
Motivering: Tullingsås byförening har genom ett antal eldsjälar i sin förening
under många år gjort ett fantastiskt arbete med att göra fågeltornet vid Lillsjön tillgängligt för alla. Med stort engagemang har man samlat många olika krafter
för att göra Lillsjön till ett unikt utflyktsmål dit alla är välkomna.
Vem ska få 2025 års Tillgänglighetspris?
Vet du någon, det kan vara en person, en förening eller ett företag, som bidragit till att samhället har förbättrats för personer med funktionsnedsättning?
Hur nominerar jag?
- Använd vår e-tjänst.
- Via telefon eller mejl till tillgänglighetsrådets sekreterare Annika Eriksson.
- Via brev till tillgänglighetsrådet.
Tillgänglighetsrådet
Box 500
833 24 Strömsund
Kontakta kommunen
0670-161 00 (växel)
Kontakta gärna
-
Karin Näsmark
Ordförande
070-232 26 85
-
Annika Eriksson
Arkivutvecklare
0670-161 10
- Innehållsansvarig: Karin Näsmark
Senast ändrad/granskad: