Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Skylt med texten Grannsamverkan.

Brottsförebyggande arbete

Vi alla har ett behov av att känna trygghet och säkerhet. Därför är vårt brottsförebyggande arbete viktigt för att skapa en trygg och säker kommun. Kommunen arbetar med trygghet på många olika sätt, både enskilt och tillsammans med andra aktörer i samhället.

Vad ska polisen tillsammans med kommunen satsa på, vad krävs för en tryggare vardag? Polisens och Strömsunds kommuns medborgarlöften handlar om att lyssna på vad de som bor och verkar här upplever som viktigt för att de ska känna sig trygga och säkra.

Om medborgarlöften i Strömsunds kommun öppnas i nytt fönster

Grannsamverkan

Grannsamverkan finns på flera platser i kommunen. Det är en nationell, brottsförebyggande metod där boende i samarbete med Polisen hjälps åt att hålla uppsikt över varandras bostäder och närområde. Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven.

Information om hur du startar Grannsamverkanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: