På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Skylt med texten Grannsamverkan.

Brottsförebyggande arbete

Vi alla har ett behov av att känna trygghet och säkerhet. Därför är vårt brottsförebyggande arbete viktigt för att skapa en trygg och säker kommun.

Kommunen arbetar med trygghet på många olika sätt, både enskilt och tillsammans med andra aktörer i samhället.

Medborgarlöften – ett samarbete mellan polis och kommun

Vad ska polisen tillsammans med kommunen satsa på, vad krävs för en tryggare vardag? Under sommaren och hösten 2016 genomförde polis och kommun medborgardialoger i samtliga kommuner i Jämtlands län. Medborgarna hade även möjlighet att besvara en enkät. Vid medborgardialogerna har det kommit fram många synpunkter från medborgarna som tillsammans med kunskap från polis och kommun har lett fram till följande medborgarlöften:

 

Polisen och kommunen lovar att arbeta för

  • ökad trafiksäkerhet i Strömsunds kommun
  • att minska våld i offentlig miljö i Strömsunds kommun
  • att arbeta för att förebygga inbrott i Strömsunds kommun.

Om medborgarlöften i Strömsunds kommun på polisens webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Grannsamverkan

Grannsamverkan finns på flera platser i kommunen. Det är en nationell, brottsförebyggande metod där boende i samarbete med Polisen hjälps åt att hålla uppsikt över varandras bostäder och närområde. Syftet med Grannsamverkan är att göra bostadsområden mindre attraktiva för brottslig verksamhet genom ökad uppmärksamhet från de boende i området samt kunskap om hur man skyddar sig, vilket avskräcker och försvårar för tjuven.

Information om hur du startar Grannsamverkanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 27 februari 2018