Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Anläggningar med farliga kemikalier

Enligt lag har du som bor intill en verksamhet med farliga kemikalier (så kallade Seveso-anläggningar) rätt att få information om vilka risker som finns, och vilka åtgärder de aktuella verksamheterna har vidtagit för att förebygga och begränsa följderna av allvarliga kemikalieolyckor.

Lagstiftningen gäller för alla verksamhetsutövare som hanterar farliga ämnen i större mängder vid ett och samma tillfälle. I Strömsunds kommun finns ett antal så kallade Seveso-anläggningar.

Läs igenom informationen

Du som bor i närheten av verksamheter med farliga kemikalier behöver känna till hur du och familjen ska agera vid en eventuell olyckshändelse. Här följer information från de olika anläggningarna som än så länge rapporterat in information till Strömsunds kommun. Vi uppdaterar listan löpande.

Information från Svevia, LidsjöbergPDF

Information från Svevia, StrandPDF

Information från Svevia, RaftkälenPDF

Information om Seveso-direktivet

För att förebygga och begränsa följderna av allvarliga kemikalieolyckor för människor och miljö har EU antagit det så kallade Seveso-direktivet. På webbplatsen för MSB, Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, kan du läsa mer om vad Seveso-anläggningar är och lagstiftningen runt dem.

Information om Seveso-anläggningar på MSB:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: