Lyssna på sidan Lyssna

Graffiti

Högstadieelever på Grevåkerskolan i Hammerdal och Centralskolan i Hoting har tillsammans med konstnären Gustav Kaape skapat spraykonst med utgångspunkt i den stora frågan "Vem är jag?".

Konstnären Gustav Kaape träffade eleverna i mindre grupper vid tre tillfällen i maj och skapade Graffiti/ spraykonst med utgångspunkt i den stora frågan "Vem är Jag?"

Tre träffar

Det gemensamma arbetet inleddes med en timmes introduktion av konstformen och diskussion om identitet som följdes av en timmes "prova på spray". Vid andra träffen målade/sprayade/skapade eleverna tillsammans med Gustav. Sista tillfället utvärderade, presenterade och diskuterade de sitt gemensamma konstverk och sitt skapande.


Eleverna gavs stort utrymme att utmana sig själva, sin fantasi och kreativitet. De tyckte också att det var väldigt roligt.

Några elevkommentarer:

  • Man fick lära sig en ny form av konst och man fick göra större motiv.
  • Man fick se sig själv utvecklas.
  • Man fick använda fantasin.
  • Man fick utforska och känna på hur det känns att göra graffiti och även uttrycka sig själv på ett nytt sätt och bara ha kul och inte tänka på något annat.
  • Jag lärde mig att göra väldigt coola texter/målningar. Att det är okej att det inte blir helt perfekt för då blir det man gör unikt.

Kontakta oss

Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: