Lyssna på sidan Lyssna
Animering skapande skola

Animering

Under veckorna 39-42 träffar filmskaparen Malin Almén alla fjärdeklasser i kommun och lär dem att göra animerad film. Det är tredje året som Malin arbetar med våra elever inom skapande skola. De gör filmer med såväl ämnesinnehåll som värdegrundsfrågor från läroplan. Och visst får de skapa helt fritt också.

Tillsammans med filmskaparen Malin Almén lär sig eleverna hur man skapar en animerad film med programmet istopmotion. Samtidigt får de insikt om tid ur ett mikroperspektiv. Att dela upp skeenden i små, små delar. De tänker ut en historia, en berättelse, ett ögonblick som de vill visa. De ser handlingsförloppet, bryter ner det och gestaltar. I arbetet blir värdet och betydelsen av detaljer tydligt och hur vissa detaljer fördjupar det man vill förmedla i ett skeende.

Rolig övning i tålamod och uthållighet

Såväl elever som pedagoger har gett uttryck för att de älskar detta arbete. Malin Almén ser individen och motiverar eleverna till egna uttryck och lyckas få dem att hålla i och göra om tills de är nöjda. Denna erfarenhet av processande och tålamod profiterar eleverna sedan av i det vardagliga skolarbetet. Eleverna använder sin kunskap som personligt uttryck och/eller som redovisningsmetod.

Romantiskt bröllop i lera

Kontakta oss

Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: