Lyssna på sidan Lyssna

Kommunalrådets inledningsord 2021

2020 kommer vi alltid att minnas som året då coronapandemin slog till. Allt har varit annorlunda och fokus har legat på arbetet med att minska risken för smittspridning.

Susanne Hansson, kommunalråd.

Susanne Hansson.

Många svåra frågor att hantera under pandemin

 

Redan i februari 2020 drog kommunledningen igång arbetet och började skapa rutiner för hur vi skulle hantera olika situationer.


Hur skulle vi klara personalförsörjningen om många blev sjuka samtidigt? Hade vi vårdutbildad personal anställd inom andra verksamheter som vid kris kunde byta arbetsuppgifter? Hur skulle vi göra om vi fick smitta på ett äldreboende eller en skola? Nu har vi rutiner och riktlinjer för hur vi ska arbeta i olika tänkbara situationer.

Flera framgångsfaktorer

Som tur är har vi inte drabbats i lika stor omfattning som andra delar av landet. Kanske beror det på våra tidiga åtgärder. Kanske beror det på att vi har en klok befolkning som tar viruset på allvar och agerar därefter. Kanske har vi bara haft tur. Oavsett vad har vi lärt oss mycket.

Många lärdomar

Vi har på kort tid övergått till digitala möten och fortsätter undvika fysiska kontakter i så stor utsträckning som möjligt. Vi har stängt idrottsanläggningar, bibliotek, samlingslokaler och Allaktivitetshuset Saga. Allt för att minska och fördröja smittspridning i samhället. Vi måste alla hjälpas åt för att sjukvården inte ska överbelastas.

Tack till våra duktiga medarbetare

Jag vill rikta ett stort TACK till alla duktiga medarbetare som upprätthåller den kommunala servicen till våra invånare. Alla som varje dag gör sitt yttersta för att allt ska fungera som vanligt i en annorlunda tid. Vi får hoppas att det nya året 2021 blir året då vi övervinner pandemin och livet kan fortsätta.

 

Susanne Hansson
Kommunalråd/kommunstyrelsens ordförande

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: