Lyssna på sidan Lyssna

Tema 2024: Framtid i förändring

Kommuners uppdrag är omfattande och viktiga, och ska utföras likvärdigt i alla landets 290 kommuner. Det ställer stora krav eftersom förutsättningarna mellan kommunerna skiljer sig.

Som en jämförelse är Strömsunds kommun lika stor som Skåne län till ytan, men där finns 33 kommuner och 247 tätorter. Vi har sex tätorter och drygt 11.000 invånare – i Skånes kommuner bor sammantaget 1,4 miljoner människor.


Som kommun behöver vi vara i ständig förändring, och gå i takt med de förutsättningar som råder. Att vi blir färre är en stor utmaning, men innebär också möjlighet till nytänk och utveckling.

Kommunens uppdrag

Visste du att vissa av våra uppdrag är lagstadgade och andra frivilliga? Och att våra anställda arbetar inom cirka 65 olika yrkesgrupper och flera hundra yrkestitlar?

 

Som invånare har du rätt till insyn i kommunens verksamhet. Du kan påverka genom att välja vilka förtroendevalda som ska styra kommunen. Även mellan valen kan du påverka genom att kontakta dem eller göra din röst hörd i andra sammanhang, till exempel genom att delta i medborgardialoger eller lämna in medborgarförslag via vår e-tjänst.

Till e-tjänst för att lämna medborgarförslag Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Att arbeta smartare

Vi arbetar ständigt med att hitta effektiva lösningar för att pengar och resurser ska räcka till uppdragen vi har. Några exempel på smarta omställningar kommer du att få läsa om under året.

En ny artikel varje månad

Varje månad kan du läsa en ny artikel på vår webbplats.

Till artiklar i Kommunalmanackan på stromsund.se/kommunalmanackan

Fakta

Kommunalmanackan skickar vi till kommunens invånare och företag samt till våra fritidshusägare i Sverige. Vi delar även ut den i olika sammanhang.

Vad vill du att vi ska lyfta fram lite extra? Tipsa oss!

Kanske har du något att lyfta fram som du är stolt över eller som du tycker borde få extra uppmärksamhet?

Tipsa Heja Strömsund:
info@hejastromsund.se

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: