Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Rött hjärta i sten.

Drogförebyggande arbete

Alkoholbruket bland ungdomar har minskat nationellt. Det har minskat ännu mer lokalt i Strömsund, vilket är mycket positivt. Men det gäller att enträget fortsätta det strategiska och långsiktiga förebyggande arbetet.

Insatser som pågår i kommunen

  • föräldraprogram
  • ”Effekt” på högstadieskolornas föräldramöten
  • tobaksförebyggande insatser
  • föreläsningar för både föräldrar och skolpersonal
  • kampanjer mot langning och fyllekörning
  • ”Tillsammans mot nätdroger” – samarbete kring utlämningsställen.

Alla vuxna är viktiga förebilder

När föräldrar är tydliga i sitt budskap till sina barn ser vi att debutåldern för alkoholdrickande blir högre och att färre dricker.

Drogförebyggande samordnare

Drogförebyggande samordnarens uppgift är framförallt att samordna det förebyggande ANDT-arbetet* i Strömsunds kommun, speciellt med inriktning på barn och unga. Kontakter med skolor och föreningar och de olika aktörerna som arbetar förebyggande är en viktig del i verksamheten. 

 

Målsättningarna är framförallt att få till ett trendbrott vad gäller alkoholkonsumtion, att minderåriga inte konsumerar alkohol samt ett tobak- och narkotikafritt samhälle.

 

*ANDT står för alkohol, narkotika, dopning, tobak

Kontakta oss

Folkhälsorådet

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: