Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Återvinningsstation

Det är Förpackningsinsamlingen, FTI som har ansvar för återvinningsstationerna i kommunen. Det betyder att det är FTI som ansvarar för tömning, städning och snöröjning där.

En återvinningsstation, ÅVS, är obemannad och här kan du lämna använda förpackningar av plast, papper, metall och glas.

  • Töm Förpackningarna ska vara tömda på sitt innehåll. De behöver inte vara rengjorda.
  • Separera Består förpackningen av mer än ett material ska du, om det är möjligt, skilja dem åt. En glasburk med metallock är enkelt att ta isär, medan sprayburkens pump brukar vara svår att få bort. Låt den då sitta kvar. Om en förpackning består av flera materialslag som inte kan separeras, ska den sorteras efter det viktmässigt dominerande materialet.
  • Underlätta återvinningen Böj in vassa lock på konservburken och platta gärna till. Se till att sprayburkar och sprayflaskor är helt tömda. Vik ihop och platta till papperförpackningar och lägg gärna de mindre i de större. Då tar de mindre plats under diskbänken, vilket gör att du inte behöver ta dig till återvinningsstationen lika ofta.

Se FTI:s tips för hur du kan vika ihop och packa förpackningarna på ett smartare sätt Länk till annan webbplats.

Sortera Ett enkelt och utrymmesbesparande sätt att källsortera är att samla alla förpackningarna i samma kasse. Sedan sorterar du vid återvinningsstationen och lägger rätt förpackning i rätt behållare.

Läs mer om Återvinningsstationer i kommunen

Iphone i hand.

Tips: Skapa en genväg i din smarta telefon så har du en app!

Sortera rätt på flera språk

Det är en utskriftsvänlig och kortfattad information om hur du sorterar, om FTI:s insamlingssystem och producentansvaret.

Sortera rätt på flera språk Länk till annan webbplats.

Kontakta oss

AVA-enheten

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: