På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Vacker sjö

Vi håller rent!

Kommunen deltar i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, Vi håller rent! Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Från och med 12 februari är anmälan öppen.

Vem som helst kan delta i kampanjen Vi håller rent! Du kan plocka skräp med dina kompisar eller din bostadsrättsförening, eller kanske ordna skräpplockning och knytkalas med alla barn och deras föräldrar på förskolan under våren?

 

Att plocka skräp väcker tankar och frågor hos både barn och vuxna och det är ett bra sätt att sprida information om varför vi inte ska slänga skräp i naturen, och hur avfallet ska sorteras.

Anmälan senast 1 april

Det är gratis att vara med och alla deltagare som anmäler sig senast 1 april får

kostnadsfritt Håll Sverige Rents skräpplockarmaterial: sopsäckar, soppåsar och skräpspel. Materialet är tillgängligt i kommunen från vecka 16 och går att hämta i kommunhuset på Storgatan i Strömsund.

Pedagogiskt material

För förskolor och skolor finns även pedagogiskt material att använda både innan, under och efter skräpplockningen.

 

Var med du också i kampen mot skräpet!

Tips! Så gör du med skräpet

Ni tar själva hand om det skräp ni samlar in. Sortera det redan när ni plockar; det mesta skräpet är förpackningar som går att återvinna!

Här kan ni lämna skräpet

Pantflaskor och pantburkar lämnar du in där det finns en automat för sådana.

Tävla i skräpjakten

Berätta för Håll Sverige rent om skräpet ni hittat! Hur mycket plockade ni? Vilket skräp var vanligast? Genom att samla in statistik kan vi visa hur stor skillnad alla skräphjältar gör.

 

Ni har chans att vinna fina priser! Sista dag att tävla är 21 maj 2018.

Information om tävlingenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontakta oss

Miljö- och byggavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 16 februari 2018