Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna
Vacker sjö

Skräp­­plockar­­dagarna

Kommunen deltar varje år i Skräpplockardagarna, Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej.

Vem som helst kan delta i kampanjen. Du kan plocka skräp med dina kompisar eller din bostadsrättsförening, eller kanske ordna skräpplockning och knytkalas med alla barn och deras föräldrar på förskolan under våren?


Att plocka skräp väcker tankar och frågor hos både barn och vuxna och det är ett bra sätt att sprida information om varför vi inte ska slänga skräp i naturen, och hur avfallet ska sorteras.

Material för skräpplockning

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material.


Var med i kampen mot skräpet!

Logotyp med texten Skräpplockardagarna

Tips! Så gör du med skräpet

Ni tar själva hand om det skräp ni samlar in. Sortera det redan när ni plockar; det mesta skräpet är förpack­ningar som går att återvinna!

Här kan ni lämna skräpet Öppnas i nytt fönster.

Pantflaskor och pantburkar lämnar du in där det finns en automat för sådana.

Kontakta oss

Miljö- och byggavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: