På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Vacker sjö

Vi håller rent!

Kommunen deltar i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning, Vi håller rent! Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp – både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. Från och med 6 februari är anmälan öppen.

Vem som helst kan delta i kampanjen Vi håller rent! Du kan plocka skräp med dina kompisar eller din bostadsrättsförening, eller kanske ordna skräpplockning och knytkalas med alla barn och deras föräldrar på förskolan under våren?


Att plocka skräp väcker tankar och frågor hos både barn och vuxna och det är ett bra sätt att sprida information om varför vi inte ska slänga skräp i naturen, och hur avfallet ska sorteras. År 2018 deltog 676.366 hjältar runt om i landet!

Skräpplockarmaterial

Alla anmälda förskolor, skolor och barn- och ungdomsföreningar får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar och digitalt pedagogiskt material. Kommunen kör ut materialet till anmälda förskolor och skolor. Ungdomsföreningar är välkomna att hämta materialet på kommunhuset i Strömsund från vecka 17.

Ny skräpplockarapp

Företag, privatpersoner och övriga föreningar kan beställa skräpplockarmaterial i Håll Sverige Rents webshop till självkostnadspris från och med 15 mars 2019. Samtliga deltagare kan också använda skräpplockarappen Skrappen och registrera sin skräpplockning. Skrappen finns för både iPhone- och Androidmobiler.


Var med i kampen mot skräpet!

Tips! Så gör du med skräpet

Ni tar själva hand om det skräp ni samlar in. Sortera det redan när ni plockar; det mesta skräpet är förpackningar som går att återvinna!

Här kan ni lämna skräpet

Pantflaskor och pantburkar lämnar du in där det finns en automat för sådana.

Kontakta oss

Miljö- och byggavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 22 augusti 2019