På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Ansök eller säg upp fritids­hems­plats­

Här finns blanketter för att ansöka om plats, ändra schema eller säga upp plats för ditt barn i fritidshem (skolbarnomsorg).

Ansökan om plats

Ansökan om fritidshemsplats gör du skriftligt till respektive områdesexpedition. Om det finns två vårdnadshavare ska båda skriva under ansökan.

 

Vid förändring av omsorgsbehovet ska du lämna in ett nytt schema. Det är viktigt att ni följer de scheman ni lämnat, så att fritidshemmet sin verksamhet kan planera på ett bra sätt. Lämna ett exemplar av schemat till fritidshemmet och ett till expeditionen.

Blankett: Ansökan om kommunal barnomsorgPDF

Blankett: InkomstuppgiftPDF

Blankett: Schema för barn i kommunal barnomsorgPDF

Fritidshem kvällar, nätter och helger

Kommunen erbjuder även fritids på kvällar, nätter och helger. Du gör ansökan på en speciell blankett. Du ska också lämna in schema.

Blankett: Ansökan om barnomsorg på obekväm arbetstidPDF

Blankett: Schema för barn i kommunal barnomsorg kvällar och helgerPDF

Uppsägning av plats

Då du inte längre har behov av plats måste du göra en skriftlig uppsägning till expeditionen. Fritidshemmet har ingen uppsägningstid men om du säger upp platsen i efterhand gäller kommunens stämplingsdatum som uppsägningsdag.

Blankett: Uppsägning av platsPDF

Fakta

  • Du måste göra en skriftlig uppsägning när du vill säga upp platsen.

Kontakta oss

Barn-, kultur- och utbildningsförvaltningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 16 april 2020