Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Barn med benen i kors.

Anmälningsskyldighet

Många yrkesgrupper har en anmälningsskyldighet. Den gäller till exempel för poliser och för dem som arbetar i förskolor, skolor och på barn- och mödravårdscentraler.

Den som arbetar vid en myndighet som berör barn och unga, eller i sitt yrke kommer i kontakt med barn eller unga, ska genast anmäla till socialnämnden om han eller hon misstänker att ett barn eller ung person far illa eller riskerar att fara illa. Samma skyldighet gäller också den som arbetar inom privat verksamhet som berör barn och unga samt personal i vård och omsorg.

Hjälpa till i utredningen

Dessa yrkesgrupper har också en uppgiftsskyldighet. Det betyder att de ska lämna uppgifter till socialtjänsten som kan ha betydelse för utredningen kring flickan/pojken.

 

Personal inom familjerådgivning ska genast anmäla till socialnämnden om de får reda på att ett barn utsätts för sexuella övergrepp, eller fysisk/psykisk misshandel i hemmet. Uppgiftsskyldigheten gäller däremot inte för personal inom familjerådgivningen.

Kontakta oss

Individ- och familjeomsorg

Storgatan 4

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: