Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna
Underskrift på papper.

Autogiro

Autogiro är ett enkelt sätt att betala räkningar. Pengarna förs automatiskt från ditt bankkonto till Strömsunds kommun den dag som räkningen förfaller till betalning. Det kostar inget extra. 

För att du ska kunna betala dina räkningar via autogiro, måste du lämna in en blankett där du ger ditt medgivande. Det innebär att du godkänner att Strömsunds kommun får ta ut pengar från ditt bankkonto.

Fakturan kommer som vanligt

Du får fakturan som vanligt enligt det val du har gjort, antingen som e-faktura i din internetbank eller hem i brevlådan. Vi drar pengarna automatiskt från ditt konto på förfallodagen. Du ser på fakturans inbetalningskort om din betalning kommer att ske via autogiro. Då finns texten ”Betala ej med denna avi. Beloppet dras automatiskt via autogiro”.

Det måste finnas pengar på kontot

Det enda du behöver se till är att det finns pengar på ditt bankkonto dagen före förfallodagen. På kontoutdraget som du får från din bank kan du se att fakturan är betald.

Du kan alltid stoppa en betalning

Om något på fakturan inte stämmer kan du alltid stoppa en betalning. Det gör du genom att underrätta banken senast två bankdagar före förfallodagen.

Om du vill upphöra med autogiro

Ditt medgivande gäller tills vidare. Medgivandet upphör senast fem bankdagar efter det att du återkallat det. Om du vill återkalla ett medgivande gör du det genom meddelande till betalningsmottagaren, eller skriftligt till banken.

Kombinera autogiro med e-faktura

Kommunens ambition är att bli mer miljövänlig, digital och tillgänglig. Vi arbetar för att minska antalet pappers­fakturor och uppmanar därför alla som har autogiro att även välja e-faktura.

Så här gör du för att välja e-faktura

Vill du betala VA och renhållning via autogiro?

Då ska du fylla i en blankett för medgivande. Kontakta kundtjänst 0670-164 17.


Skicka medgivandet till:

Strömsunds kommun
AVA-enheten
Box 500
833 24 Strömsund

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: