På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Arrangörsbidrag

Från och med 1 januari 2017 finns ett nytt arrangörsbidrag som aktiva föreningar kan söka löpande under året för att arrangera ett kulturellt evenemang. Bidraget ersätter de fasta bidrag som barn-, kultur- och utbildningsnämnden tidigare betalat ut till föreningar.

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden har beslutat att omvandla bidraget för ideella och kulturella föreningar som de tidigare betalat ut efter 1 april varje år. Från och med januari 2017 är det ett arrangörsbidrag som aktiva föreningar kan söka för att arrangera ett kulturellt evenemang.

 

Ideella och kulturella föreningar kan få arrangörsbidrag om de:

  • Antagit stadgar och har en demokratiskt vald styrelse.
  • Har minst tio flickor, pojkar, kvinnor och män som är mantalsskrivna i kommunen.
  • Bidrar till att skapa ett varierat utbud av kultur- och fritidsaktiviteter i kommunen.
  • Årligen skickar in kopia på verksamhets-, revisionsberättelse, balansräkning och verksamhetsplan till kultur- och fritidsavdelningen.

 

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden prövar bidragets storlek. Hur stort bidraget blir beror på hur stort anslag kommunfullmäktige ställt till förfogande.

Så söker ni arrangörsbidrag

Hur stort bidrag ni kan få beror bland annat på vilka kostnader ni räknar med för att arrangera evenemanget. Använd blanketten och bifoga en budget.

Fakta

Sista ansökningsdag

Föreningar kan söka bidraget under hela året.

 

Skicka ansökan till

Strömsunds kommun

Kerstin Pettersson Schaletzky

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta oss

Kultur- och fritidsavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 13 augusti 2018