På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Ledarstipendium

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden delar varje år ut ledarstipendium till ledare som är skriven i Strömsunds kommun och under flera år gjort framstående frivilligt arbete inom ideell förening eller organisation. Stipendiet är på 8.000 kronor och kan delas på två. Ideella föreningar och organisationer kan föreslå kandidater.

Nämndens ordförande delar ut ledarstipendiet under aktivitetsdagen Make Your Day den 22 augusti på hembygdsgården i Strömsund. Dagen är tänkt att på olika sätt uppmärksamma tillgänglighet, mångfald och kultur för att få ett samhälle som är till för alla.

Förslag på ledarstipendiatUppgifter om den som nominerat
Uppgifter om den som nomineratDe senaste fem årens ledarstipendiater

2019

Tommy Lövgren, IBK Strömsund

Tommy är en väldigt duktig, pedantisk ledare som uppfostrar ungdomarna med sitt pedagogiska ledarskap. Han får dem att lyssna med glädje och mycket skämt och hittar även på annat roligt på sidan av planen. Tommy fixar allt och är otroligt omtyckt av alla, både på plan och utanför. Han är en eldsjäl inom innebandyn.

 

Johanna Johansson, Strömsunds ridklubb

Johanna är sedan många år ledare för ”ridlekis”, ledamot i huvudstyrelsen och ideell vikarie i lektionsverksamheten. Johanna är positiv, ödmjuk och brinner verkligen för hästar och ridning. Hon sprider god stämning och är ett föredöme inom denna idrott.

2018

Ida Sundin, Backe IF

Årets ledarstipendiat är en engagerad ledare som offrar nästan all sin fritid för barn och ungdomar i Backe och alltid sätter barnens främsta först. Hen har ett stort engagemang när det gäller barnidrott. Stipendiaten tar fram barnens glädje och nyfikenhet i träningen samt arbetar för att inga barn ska slås ut på grund av tidiga ”elitsatsningar”.


Mattias Ljus, Action Air Strömsund

Årets ledarstipendiat har under cirka 1,5 års tid startat upp och fått till en väl fungerande förening, som har lockat till sig många ungdomar. Hen har från första stund lagt ner sin själ för att intresserade ungdomar ska få pröva denna sport och den 17 till 18 mars 2018 anordnade föreningen sin första stora tävling, som blev jättelyckad.

2017

Mats Söderquist, Backe IF

Mats Söderquist har varit den ledande personen inom Backe IF innebandy ända sedan verksamheten startade i föreningen 1991.

Han har under denna period både varit spelare, ledare, ordförande och ledamot i innebandysektionen samt den person som hela tiden alltid sett till att verksamheten fungerat.

Backe IF har under många år haft ett framgångsrikt seniorlag och Mats har en stor del i detta med sitt stora engagemang.


Pieter Fürst, Vattudalens naturskyddsförening

Pieter har alltsedan han flyttade till Strömsund 1977 varit engagerad i Vattudalens Naturskyddsförening, VNF, mesta tiden som ordförande. Under hans ledning har VNF utvecklats till en viktig kugge i arbetet med att bevara en bra miljö och en rik natur i Strömsunds kommun.

Pieter är utbildad i ekoturism och har djupa kunskaper om växter, svampar, fåglar och andra djur. Han kan dessutom på ett medryckande sätt förmedla sina kunskaper vilket kommit många till del under otaliga fågelexkursioner, svamp- och blomsterutflykter.

Miljöengagemanget märks också i kontakten med myndigheter och företag, vilket gjort att många naturområden räddats från exploatering. Pieter är en sann eldsjäl när det gäller natur och miljö.

2016

Caroline Forsmark, Strömsund

För sitt brinnande engagemang som ledare i Strömsunds gymnastikförening.

Caroline har under sina 14 år som ledare tränat barn och ungdomar flera gånger i veckan där hon med sitt kreativa och positiva ledarskap sätter varje gymnast i fokus för att de skall utvecklas på bästa sätt.

Caroline lägger större delen av sin fritid på gymnastiken både för föreningen men också för länet, allt för att öka intresset för gymnastik i Strömsund och för att kunna ge sina gymnaster den bästa träningen.


Richard Persson, Kyrktåsjö

För sitt stora engagemang inom IFK Kyrktåsjö. Med energi och kraft hittar han nya utmaningar för att skapa aktiviteter i sin hembygd. Richard lägger ner mycket tid inom föreningslivet genom att vara tränare och ha styrelseuppdrag i ett flertal föreningar.

Med sitt brinnande intresse och goda ledarskap är Richard en viktig person för bygdens rika föreningsliv.

2015

Gunnar Abrahamsson, Strömsund

För sitt brinnande intresse för bordtennisen och sitt engagemang som ledare med en förmåga att få alla barn och ungdomar att känna sig välkomna.


Ronny Johansson, Vågdalen

För att han varit med och grundat armbrytarföreningen Strömbrytarna. I ett litet garage har han utvecklat klubben och dess medlemmar till att bli en av Sveriges framgångsrikaste armbrytarförening och medlemmarna i Strömbrytarna har under åren erövrat många ädla medaljer i VM, EM och SM.

2014

Kalle Roos, Tullingsås

För sitt mångåriga och stora engagemang för barn och unga inom motorcross sporten.

Tidigare ledarstipendiater

Föreslå kandidat till ledarstipendium

Ideell förening eller organisation kan skicka förslag på stipendiat senast 31 mars varje år. Använd webbformuläret här på sidan eller skicka med post till:


Barn-, kultur- och utbildningsnämnden

Box 500

833 24 Strömsund

Ledarstipendiater 2019

Johanna Johansson

Johanna Johansson, Strömsunds ridklubb.

Tommy Lövgren.

Tommy Lövgren, IBK Strömsund.

Kriterier

  • Endast ideell förening, organisation eller nämnden kan ge förslag till stipendiater.
  • Ledaren ska vara mantalsskriven inom Strömsunds kommun.
  • Stipendiet är på 8.000 kronor och kan delas mellan flera personer, dock högst tre.
  • Stipendiet är avsett att användas till studieresa eller annat som uppmuntrar ledaren till att fortsätta sin insats.
  • Ledare kan få stipendiet endast en gång.
  • Om det inte finns någon lämplig kandidat delas inte stipendiet ut.

Kontakta oss

Kultur- och fritidsavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 21 april 2020