Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Ledar­stipendium

Barn-, kultur- och utbildningsnämnden delar varje år ut ledarstipendium till ledare som är skriven i Strömsunds kommun och under flera år gjort framstående frivilligt arbete inom ideell förening eller organisation. Stipendiet är på 8.000 kronor och kan delas på två. Ideella föreningar och organisationer kan föreslå kandidater.

Förslag på ledarstipendiatUppgifter om den som nominerat
Uppgifter om den som nomineratDe senaste fem årens ledarstipendiater

2022

Helen Löfgren Larsson, Hammerdals IF

Helen har varit ledare i Hammerdals IF sedan tidigt 90-tal. Hon har varit engagerad inom fotbollen, men i synnerhet inom gymnastiken där hon varit verksam som ledare i över 20 år. Utöver att vara aktivitetsledare under samma period har hon också varit organisationsledare och innehaft rolllen som ordförande i gymnastiksektionen i två decennier.


Helens betydelse för gymnastik och folkhälsa i Hammerdal kan därför inte förringas. Hon är lika engagerad då som nu och ställer alltid upp när det behövs i föreningen, oavsett om det gäller idrottsaktiviteter eller att ta emot inträden till Joelmässan på sommaren eller exempelvis att skotta sporthallens tak en snöig vinter. Helen är en klippa!


Richard Harrysson, Norråkers IF

Rickard har drivit på och gjort Norråker till det draghunds-Mecka som det är idag. Med tävlingsdeltagare från Europa så har Beaver Trap Trail, BTT, vuxit till en tradition i övre Tåsjödalen, med marknad och målgång på finaldagen. Ett stort arbete görs i samband med detta av Rickard med miltals av ledpreparering och hårt arbete.

2021

Evelina Nordlund, IFK Strömsund skidor

Evelina är engagerad ledare, och som med sitt engagemang fått ungdomar att komma till varje träning. Hennes kunskap i allt som rör träning såsom upp-byggnad, kost, och att alla ska bli sedda och känna sig delaktig på träningar, och övrig tid är enastående.


Erik Bryntesson, Rossöns IF

Erik är en drivkraft som på ett medryckande och ödmjukt sätt lyckats skapa förutsättningar för barn och ungdom att kunna utöva fysiska aktiviteter på sin fritid både sommar och vinter. Han brinner för att åka skridskor med de yngsta, som kan vara så unga som 2 år, då ler han med hela ansiktet.

2020

Patrik Jonsson, Ulriksfors byförening

Patrik leder sedan ett antal år ungdomsverksamheten i Ulriksfors byförening. År efter år strävar han efter att förena alla barn i Ulriksfors i lekar och idrott. Patrik motiverar barnen att vara ute och leder dem med stort tålamod och engagemang.


Marléne "Malle" Blixt, Hammerdals IF

Marléne finns alltid med där saker händer och hon ser till att saker händer. Hon har ett starkt engagemang inom Hammerdals IF och är en drivande kraft bakom fritidsgården Höjdarn. ”Malle” är kreativ, positiv och ställer alltid upp. Hon har ett stort hjärta som ser varje individ och hon har ungdomarnas förtroende.

2019

Tommy Lövgren, IBK Strömsund

Tommy är en väldigt duktig, pedantisk ledare som uppfostrar ungdomarna med sitt pedagogiska ledarskap. Han får dem att lyssna med glädje och mycket skämt och hittar även på annat roligt på sidan av planen. Tommy fixar allt och är otroligt omtyckt av alla, både på plan och utanför. Han är en eldsjäl inom innebandyn.


Johanna Johansson, Strömsunds ridklubb

Johanna är sedan många år ledare för ”ridlekis”, ledamot i huvudstyrelsen och ideell vikarie i lektionsverksamheten. Johanna är positiv, ödmjuk och brinner verkligen för hästar och ridning. Hon sprider god stämning och är ett föredöme inom denna idrott.

2018

Ida Sundin, Backe IF

Årets ledarstipendiat är en engagerad ledare som offrar nästan all sin fritid för barn och ungdomar i Backe och alltid sätter barnens främsta först. Hen har ett stort engagemang när det gäller barnidrott. Stipendiaten tar fram barnens glädje och nyfikenhet i träningen samt arbetar för att inga barn ska slås ut på grund av tidiga ”elitsatsningar”.


Mattias Ljus, Action Air Strömsund

Årets ledarstipendiat har under cirka 1,5 års tid startat upp och fått till en väl fungerande förening, som har lockat till sig många ungdomar. Hen har från första stund lagt ner sin själ för att intresserade ungdomar ska få pröva denna sport och den 17 till 18 mars 2018 anordnade föreningen sin första stora tävling, som blev jättelyckad.

Tidigare ledarstipendiater

Föreslå kandidat till ledar­stipen­dium

Ideell förening eller organisation kan skicka förslag på stipendiat senast 31 mars varje år. Använd webb­formuläret här på sidan eller skicka med post till:


Barn-, kultur- och utbildnings­nämnden

Box 500

833 24 Strömsund

Ledar­stipen­diater 2022

Helen Löfgren Larsson, Hammerdals IF med Lena Johansson ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden och Lars-Eric Bergman, kultur- och fritidschef.

Rickard Harrysson, Norråkers IF, gratuleras av Lena Johansson.

Kriterier

  • Endast ideell förening, organisa­tion eller nämnden kan ge förslag till stipen­diater.
  • Ledaren ska vara mantals­skriven inom Ström­sunds kommun.
  • Stipendiet är på 8.000 kronor och kan delas mellan flera personer, dock högst tre.
  • Stipendiet är avsett att användas till studieresa eller annat som uppmunt­rar ledaren till att fortsätta sin insats.
  • Ledare kan få stipendiet endast en gång.
  • Om det inte finns någon lämplig kandidat delas inte stipendiet ut.

Kontakta oss

Kultur- och fritidsavdelningen

Centralbiblioteket, Myrgatan 4

833 35 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: