Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Lyssna på sidan Lyssna

Serverings­tillstånd

Enligt alkohollagen krävs det tillstånd för att servera alkoholdrycker. I prövningen av tillstånd granskar miljö- och byggavdelningen personlig och ekonomisk lämplighet. Den som söker ska även ha kunskaper i alkohollagen (2010:1622).

Miljö- och byggavdelningen ska pröva lämpligheten hos den som sökt tillstånd och utföra tillsyn på serveringsställen i kommunen. Syftet med reglerna är att begränsa alkoholkonsumtionen därför att den kan vara skadlig.

Riktlinjer för servering av alkohol

Kommunen har en riktlinje för servering av alkohol. Den ger en kort information om vad som krävs för att få ett serveringstillstånd och vilka handläggningstider som gäller. Den innehåller även information om servering och detaljhandel med folköl. Hela riktlinjen finns i rutan Relaterad information.

Olika typer av serveringstillstånd

Det finns flera olika typer av tillstånd för servering av alkoholdrycker. Ett stadigvarande tillstånd gäller så länge verksamheten fortsätter utan avbrott eller ägarbyte och så länge krögaren uppfyller kraven i alkohollagen. Ett tillfälligt tillstånd söks för enstaka dagar eller en kortare tidsperiod.

Sök serveringstillstånd via vår e-tjänst

Du ansöker om serveringstillstånd genom att använda vår e-tjänst Ansökan om tillstånd för servering av alkoholdrycker.

Handläggningstider

  • Stadigvarande tillstånd att servera akoholdrycker: Två månader från att ansökan är komplett.
  • Tillfälligt tillstånd till allmänheten: Fem veckor från att ansökan är komplett.
  • Tillfälligt tillstånd för slutet sällskap: Två veckor från att ansökan är komplett.

Kommu­nens alkohol­hand­läggare

Du når kommunens alkoholhand­läggare via mejl eller telefon. Du kan även boka tid för ett besök. Kontakt­uppgifterna finns i Kontakta oss-rutan.

Kontakta oss

Miljö- och byggavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: