Lyssna på sidan Lyssna

Livsmedels­verksamhet

Innan du startar en livsmedelsverksamhet behöver du registrera den hos miljö- och byggavdelningen. Här finns mer information om de särskilda regler som gäller för dig som startar, tar över eller vill göra ändringar i befintlig verksamhet.

För att få driva en livsmedelsverksamhet ställs vissa grundläggande krav på dig. De grundar sig på EU:s lagstiftning om livsmedelssäkerhet.

Registrera din verksamhet

Som livsmedelsföretagare ska du registrera din verksamhet. Det gör du hos miljö- och byggavdelningen minst tio dagar innan verksamheten startar. Det gäller även dig som tar över en redan registrerad verksamhet.

Uppfyll kraven i lagstiftningen

För att uppfylla lagstiftningens krav måste du ha lämpliga lokaler, utrustning och tillräckliga kunskaper om säker livsmedelshantering. Du ska även ha ett system för egenkontroll.

 

Som livsmedelsföretagare måste du uppfylla kraven i livsmedelslagstiftningen och det är ditt ansvar att maten som kommer från din verksamhet är säker och rätt märkt. Var uppmärksam på att din livsmedelsverksamhet kan beröras av fler regler och lagar än livsmedelslagstiftningen.

E-faktura och autogiro

Gör det enkelt att betala dina fakturor genom att anmäla dig för e-faktura via din internetbank.

 

Kombinera gärna e-fakturan med autogiro.

Så skaffar du e-faktura

Så skaffar du autogiro

Kontakta oss

Miljö- och byggavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: