Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny

På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Akademi Norr

Akademi Norr är en gränsöverskridande samverkan mellan tretton kommuner från Norrbottens, Västerbottens, Jämtlands och Västernorrlands län. Målet är att initiera, samordna och genomföra högre utbildning.

Akademi Norr består av kommunerna Arjeplog, Arvidsjaur, Dorotea, Kramfors, Lycksele, Malå, Norsjö, Sollefteå, Sorsele, Storuman, Strömsund, Vilhelmina och Åsele. Syftet är att tillsammans genom ett kommunalförbund kunna initiera, samordna och genomföra högre utbildning.

Målet med samarbetet

Utbildningarna ska tillfredsställa behov av både grundläggande service och innovativ tillväxt. Varje kommun har ett lärcentrum kopplat till Akademi Norr. Det ska verka som ett nav för det övergripande samarbetet.

Vår vision

Att i vår region skapa ett nätverk av samverkan kring högre utbildning som har högsta kvalitet, inspirerar och vägleder och spelar en avgörande roll för regionens kompetens­utveckling, ekonomiskt, socialt och kulturellt.

Kontakta oss

Lärcentrum i Strömsund

Gröna skolan, Myrgatan 10

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 25 november 2020