Lyssna på sidan Lyssna

Guldälggalan 2021

Fredagen 1 oktober 2021 delade vi ut årets priser. Detta genom personliga besök, då den traditionella Guldälggalan är inställd på grund av pandemin. Stort grattis alla pristagare!

Glada personer.

Erika och Johan Ågevall tillsammans med företagarnas (FR) representant Niclas Liljefjäll.

Årets företagare: Erika och Johan, Elon Strömsund

Motivering: Att driva en butik med inriktning på hemelektronik, vitvaror, heminredning, kök m.m långt utanför en stad kräver ett mycket stort mod och en mycket stor innovationskraft, särskilt i dessa pandemidagar. Dessa egenskaper besitter dessa två företagare med råge. Ingenting gör sig själv i denna bransch idag men Johan och Erika lägger till sina personliga service-egenskaper, förutom deras stora kunnighet, på ett fantastiskt engagerat sätt som bidrar mycket till att kunder gärna söker sig till deras butik. Ingenting är omöjligt i deras sinne och de har en otrolig förmåga att se kundens behov och komma med lösningar utifrån det. I en tid då internet-handeln ökar och ökar så lyckas Johan och Erika ändå, närapå, fördubbla sin omsättning de första fem åren, det är imponerande!

Glada personer.

Årets eldsjäl Christer Norlén tillsammans med kommundirektören Anneli Svensson och kommunalrådet Morgan Olsson.

Årets eldsjäl: Christer Norlén

Motivering: I alla väder och årstider driver Christer arbetet med Lövbergas skoterleds system med bravur.

Han inspirerar och hittar alltid på saker som kan förbättras för alla som gillar att röra sig på lederna under vintern. Oavsett om du åker skoter, skidor eller med ett hundspann är lederna otroliga.

 

Christer är navet i klubben som får saker att hända. Oavsett om det gäller arbete med lederna, samla in pengar till klubben eller en skotertur med olika mål och korvgrillning.

Glada personer.

På bilden: Mattias Liljefjäll tillsammans med kommundirektören Anneli Svensson

Årets turismföretag: Hotel Nordica

Motivering: Att mitt under rådande pandemi när restriktionerna gick ner till minimala gästantal då drar Mattias Liljefjäll igång och genomför en renovering av hela hotellet inklusive restaurangen. Det visar på framtidstro för sin verksamhet och den region han lever och verkar i.

Fyra glada personer.

Jennifer och Einar, kommundirektören Anneli Svensson och kommunalrådet Morgan Olsson

Årets butik: Ica Nära Hoting

Motivering från privatperson: Ungt företagarpar med bakgrund från Gotland som tagit över Ica affären i byn. Driftiga, trevliga och som satsar stort.

Känns i atmosfären när man besöker affären att paret och personalen funkar och jobbar bra ihop. Alltid glada, hejar och ser mig som kund! Inget är omöjligt känns det som. Tycker också att de har bra öppettider. En given kandidat i mina ögon!

Glada personer.

Årets serviceföretag Coop Strömsund tillsammans med kommundirektören Anneli Svensson och kommunrådet Morgan Olsson.

Årets serviceföretag: Coop Strömsund

Motivering från privatperson: Har helt klart tagit allvar av pandemin. De har sett till att spritat vagnar, uppmanat folk att hålla avstånd med mera. Och alltid med ett glatt humör.

Årets serviceperson: Anna-Karin Eng

Motivering från privatperson: Bästa veterinären, glad trevlig och omtänksam, kan hon inte så tar hon reda på olika alternativ å ringer upp

Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: