På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Guldälggalan

Guldälggalan är festkvällen där duktiga företagare, eldsjälar, guldstjärnor, förenings- och kulturpersoner i kommunen står i centrum.

Varje höst bjuder Strömsunds kommun (enheten för Näringsliv och utveckling) in till en festkväll på Folkets hus i Strömsund där duktiga företagare, eldsjälar, guldstjärnor, förenings- och kulturpersoner i kommunen står i centrum.


Kvällen bjuder på prisutdelningar, en trerätters-middag samt efterfest inne på restaurang Nordica. Allt inramat med glitter, skratt och guldstjärnor.
Även du som inte är företagare är välkommen att fira med oss!

Priser under Guldälggalan

Årets företagare

Kriterier: Äga och aktivt driva företaget. Ha företaget som huvudsaklig sysselsättning. Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras samt ha god lönsamhet och sakna betalningsanmärkningar.

Nominering: Föreningen Företagarna Strömsund utser en vinnare.

Vinnaren går vidare till länsfinal.

Årets eldsjäl

Kriterier: Årets eldsjäl är en person i Strömsunds kommun som är positiv, har drivkraft och ett brinnande engagemang.

Nominering: Allmänheten nominerar kandidater, enheten Näringsliv och utveckling utser vinnaren.

Årets nybyggare

Kriterier: Till Årets nybyggare kan utses person, företag eller organisation inom Strömsunds kommun som på ett föredömligt sätt bidragit till förnyelse och utveckling av samhällsliv och/eller näringsliv inom Strömsunds kommun.

Nominering: Kommunens framtids- och utvecklingsförvaltning utser en vinnare.

Årets turismföretag

Kriterier: Entreprenörskap utöver det vanliga, innovativt tänkande, framgång i sin verksamhet, gott föredöme för turistföretagen i länet, gott värdskap: gentemot kund, medarbetare eller andra företagare. Storleken på verksamheten är inte avgörande.

Nominering: Strömsund turism (kommunen) utser en vinnare.

Guldstjärnan

Guldstjärnan är en utmärkelse till en person och ett företag/arbetsplats som visat särskilt hög servicegrad. Det finns två priser: Årets serviceperson och Årets serviceföretag.

Kriterier: Personen/företaget/arbetsplatsen ska vara en god förebild för Jämtland, representera vår ambition att vara ett mycket positivt, vänligt och välkomnande län, ha gjort sig förtjänt av utmärkelsen i sin yrkesroll, uppfattas/förknippas med lyhördhet och gott bemötande samt bidra till att verksamheten uppfattas ”gästvänligt”.

Nominering: Allmänheten nominerar kandidater, sen röstar enheten Näringsliv och utveckling och Företagarna Strömsund (FR) fram kandidater som läggs ut på kommunens webbplats, därefter röstar allmänheten fram Årets serviceperson och Årets serviceföretag.

Arrangör: Jämtland Härjedalen turism (JHT) och länets kommuner. Vinnarna från varje kommun går vidare till en länsfinal i slutet av januari varje år.

Kulturstipendium

Kriterier: Kulturstipendiet är avsett att stödja och uppmuntra förtjänstfull verksamhet inom skilda kulturella områden, såsom litteratur, musik, konst, teater, foto, film, konsthantverk, hembygdsverksamhet med mera.

Nominering: Ideell förening, organisation eller privatperson skickar förslag på stipendiat till barn-, kultur- och utbildningsnämnden senast 31 mars varje år.

Läs mer om kulturstipendiet

Ledarstipendium

Kriterier: Stipendium utdelas till ledare som är mantalskriven inom Strömsunds kommun och under flera år gjort framstående frivilligt arbete inom ideell förening eller organisation.

Nominering: Ideell förening eller organisation skickar förslag på stipendiat till barn-, kultur- och utbildningsnämnden senast 31 mars varje år.

Läs mer om ledarstipendiet

Alla pristagare får diplom, blommor och en specialdesignad keramikskål från Mona Bågling.

Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 4 februari 2020