Lyssna på sidan Lyssna

Om Guldälggalan

Guldälggalan är festkvällen där duktiga företagare, eldsjälar, guldstjärnor i kommunen står i centrum.

Varje höst bjuder Strömsunds kommun (enheten för Näringsliv och utveckling) in till en festkväll på Folkets hus i Strömsund där duktiga företagare, eldsjälar, guldstjärnor i kommunen står i centrum.


Kvällen bjuder på prisutdelningar, en trerätters-middag samt efterfest inne på restaurang Nordica. Allt inramat med glitter, skratt och guldstjärnor.
Även du som inte är företagare är välkommen att fira med oss!

Priser under Guldälggalan

Årets företagare

Kriterier: Äga och aktivt driva företaget. Ha företaget som huvudsaklig sysselsättning. Genom gott ledarskap vara en god förebild och ambassadör för företagare. Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras samt ha god lönsamhet och sakna betalningsanmärkningar.

Nominering: Företagarna Strömsund utser en vinnare.

Vinnaren går vidare till länsfinal.

Årets eldsjäl

Kriterier: Årets eldsjäl är en person i Strömsunds kommun som är positiv, har drivkraft och ett brinnande engagemang.

Nominering: Allmänheten nominerar kandidater, enheten Näringsliv och utveckling utser vinnaren.

Årets turismföretag

Kriterier: Entreprenörskap utöver det vanliga, innovativt tänkande, framgång i sin verksamhet, gott föredöme för turistföretagen i länet, gott värdskap: gentemot kund, medarbetare eller andra företagare. Storleken på verksamheten är inte avgörande.

Nominering: Strömsund turism (kommunen) utser en vinnare.

Årets butik

Vi vill med detta pris uppmärksamma och lyfta butiker i kommunen som utmärkt sig under året. Årets butik är ett företag i Strömsunds kommun där du alltid känner dig välkommen och ett trevligt bemötande är en självklarhet, får en personlig service med kunden i fokus.

Kriterier: Årets butik i Strömsunds kommun ska vara nytänkande, ha ett bra bemötande, uthållighet och god tillgänglighet.
Nominering: Allmänheten nominerar tre kandidater och röstar sedan fram en vinnare.

Guldstjärnan (serviceföretag och serviceperson)

Guldstjärnan är en utmärkelse till en person och ett företag/arbetsplats som visat särskilt hög servicegrad. Det finns två priser: Årets serviceperson och Årets serviceföretag.

Kriterier: Personen/företaget/arbetsplatsen ska vara en god förebild för Jämtland, representera vår ambition att vara ett mycket positivt, vänligt och välkomnande län, ha gjort sig förtjänt av utmärkelsen i sin yrkesroll, uppfattas/förknippas med lyhördhet och gott bemötande samt bidra till att verksamheten uppfattas ”gästvänligt”.

Nominering: Allmänheten nominerar kandidater, sen röstar enheten Näringsliv och utveckling och Företagarna Strömsund (FR) fram kandidater som läggs ut på kommunens webbplats, därefter röstar allmänheten fram Årets serviceperson och Årets serviceföretag.

Arrangör: Jämtland Härjedalen turism (JHT) och länets kommuner. Vinnarna från varje kommun går vidare till en länsfinal i slutet av januari varje år.

 

Årets Gröna Guld

Kriterier: Årets Gröna Guld tilldelas någon som har sin bas för verksamheten i de gröna näringarna. Någon som ser möjligheterna med de lokala resurser som finns.

Nominering: LRF:s kommungrupp tar fram tre kandidater som LRF lokalavdelningar får ta ställning till och utse en vinnare.

 

Alla pristagare får diplom, blommor och en specialdesignad keramikskål från Mona Bågling.

Guldälggalan 2024

Årets Guldälggala är i år den 27 september.

Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: