Lyssna på sidan Lyssna

Guldälggalan 2020

Fredagen 2 oktober 2020 delade vi ut årets priser. Detta genom personliga besök, då den traditionella Guldälggalan är inställd på grund av pandemin. Stort grattis alla pristagare!

Sex personer samlade framför butik.

Årets företagare: Ida och Johannes Collin, Norråkers Handel

Motivering: Med stort intresse, energi och framåtanda visar man att utgångsläget inte spelar någon roll. Vår vinnare innehar ett entreprenörskap utöver det vanliga. Man är centrum i det hjul som snurrar en hel byggd framåt och visar vägen för hela sin bransch. De visar att vem som helst, vart som helst och med egna verktyg klarar att bygga upp och driva en verksamhet bara viljan finns.

 

På bilden syns utöver pristagarna även Björn Amcoff näringslivschef, Mats Danielsson Företagarna, Anneli Svensson kommundirektör och Göran Bergström kommunalråd.

Man står med blommor och diplom i famnen.

Årets eldsjäl: Douglas Forsberg

Motivering: Douglas är som medlem i Strömsunds skoterklubb den som ser till att skoterlederna är välpreparerade på vintern genom att trampa och sladda lederna, röja och hålla lederna farbara, det ligger mycket jobb i det. Det är han som ser till att det finns ”gubbar” för detta och håller ihop logistiken.

Två personer framför hus.

Årets turismföretag: Hotings camping (Carina Jonsson)

Motivering:

Ett företag som nyligen genomgått ett generationsskifte och tagit sikte framåt. Utvecklar en anläggning med anor och har förmågan att se genom gästens ögon. Visar på framåtanda och har visioner för hela anläggningen. Det viktigaste av allt, gästerna vittnar om det fina och goda värdskapet som genomsyrar företaget, det mesta går att fixa. Årets Turismföretag är Hotings camping.

 

Bredvid pristagaren står Göran Bergström, kommunalråd.

Tre kvinnor och en man står tillsammans och ler mot kameran.

Årets butik: Elon

Motivering från privatperson: Butiken som satsar, utvecklar och hela tiden utökar sitt sortiment. Personalen är mycket lyhörd på vad kunden behöver och har ett fint värdskap och enormt engagemang.

Personer står i grupp och ler mot kameran.

Årets serviceföretag: Ringvattnets Gräv & Schakt

Motivering från privatperson: Företaget som ser till att boende i hela området tar sig till och från deras hem på välplogade vägar, dag som natt. Det ger en trygg tillvaro för oss alla som bor på ”skogen”.

 

På bilden syns utöver pristagarna även Björn Amcoff näringslivschef, Mats Danielsson Företagarna, Anneli Svensson kommundirektör och Göran Bergström kommunalråd.

Glad man visar upp diplom och blommor.

Årets serviceperson: Åke Mattsson, Preem Norråker

Motivering från privatperson: Macken som har haft öppet så länge man kan minnas, här köpte man redan som barn sitt lördagsgodis. Bra utbud av varor och generösa öppettider vardag som helg. Fantastisk service och fint kundbemötande. Åke är alltid glad, trevlig och hjälpsam.

Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: