Lyssna på sidan Lyssna

Guldälggalan 2016

1 oktober 2016 var det följande företagare, guldstjärnor samt förenings- och kulturpersoner som kammade hem priser. Stort grattis till er alla!

Årets företagare 2016: Kjell-Åke Elverum

Motivering Årets företagare: Pristagaren har genom sin helägda koncern bidragit till god tillväxt inom både handel och industri. Med framgång har det skapats arbetstillfällen och man har aktivt bidragit till integrationen av nya medborgare. Sin tydliga miljömedvetenhet har gjort stora avtryck i både Sverige och Norge.

 

Vinnaren har aktivt bidragit till en positiv tillväxt av bygden och ställer upp för kommunens föreningsliv och samhällsutveckling. Med nästa generation på väg in i koncernen växer företagen vidare med Strömsund som bas. Företagaren är en av Sveriges största regummerare av lastbilsdäck. Kjell-Åke Elverum är en värdig vinnare av priset årets företagare.

Årets turistföretag 2016: Fyrås gård

Motivering Årets turistföretag: Ta två personer med ett brinnande intresse för bland annat får, lamm, höns, hästar och vällagad god mat med egna lokala råvaror som serveras i genuin miljö. Ett otroligt kunnande inom sitt gebit att förädla det deras gård har att erbjuda och med ett värdskapstänk utöver det vanliga. Viljan att visa att de gröna näringarna och småskalighet är en näring att räkna med och ska absolut finnas med som en viktig del inom besöksnäringen. Tillsätt därefter en fin gård med möjligheter att bedriva verksamhet med dessa ingredienser och applicera sedan därtill mycket kärlek och glädje… Ja då får man årets turismföretagare... Fyrås Gård.

Årets nybyggare 2016: SCF Betongelement

Motivering Årets nybyggare: Byggbranschen går på högvarv i våra storstäder. Bostadsbyggandet drivs på av ett sedan lång tid skriande och uppdämt behov. Ett entreprenörinriktat och verklighetsnära företag kan se möjligheter i förändringar. Företaget visar exempel på att utnyttja storstadens tillväxt till fördel för Norrlands inland. De förflyttar, med sina stora byggnationsprojekt, ekonomiska medel och arbetstillfällen till Strömsunds kommun. SCF Betongelement är en värdig vinnare av årets nybyggare.

Årets eldsjäl 2016: Lars och Hans Lindberg

Motivering Årets eldsjäl: Att ett plus ett ofta blir mer än två är årets eldsjäl ett bevis på.Med ett brinnande intresse för krom, lack, vackra linjer och framförallt gott fika har man lyckats engagera både unga och gamla. Byrally, pensionärscruising, hockeyskjutsar är bara några exempel på vad årets eldsjäl har skapat med sitt brinnande engagemang. Årets eldsjäl är faktiskt två. Vem som är vem och vem som är äldst det får vi fundera på under kvällen.

 

Ett stort grattis till Årets eldsjälar Hans och Lars Lindberg.

Årets serviceperson 2016: Thomas Lundström

Motivering Årets serviceperson (Guldstjärnan): Årets serviceperson har inte bara en förmåga att sprida glädje o trivsel på sin arbetsplats och i sin omgivning. Han glädjer även hela bygden med arrangemang av alla de slag, allt från lekland, fisketävlingar till intressanta föreläsningar. Tack Thomas Lundström (Ica Strömsund) för att du är en riktig serviceperson.

Årets serviceföretag 2016: Norråkers Handel

Motivering Årets serviceföretag (Guldstjärnan):

Kreativa, nyskapande, innovativa, glesbygdskämpar, ostälskare, byns mötesplats. Listan kan göras lång när man ska beskriva årets serviceföretag. Men vilka ord eller beskrivningar vi än använder så är service, vänligt bemötande och gott värdskap någonting som alltid genomsyrar det här fantastiska företaget. Årets serviceföretag är Norråkers Handel.

Årets ledarstipendium 2016: Caroline Forsmark, Strömsunds gymnastikförening

Motivering Årets ledarstipendium: Caroline Forsmark tilldelas 2016 års ledarstipendium för sitt brinnande engagemang som ledare i Strömsunds Gymnastikförening. Caroline har under sina 14 år som ledare tränat barn och ungdomar flera gånger i veckan där hon med sitt kreativa och positiva ledarskap sätter varje gymnast i fokus för att de skall utvecklas på bästa sätt. Caroline lägger större delen av sin fritid på gymnastiken både för föreningen men också för länet, allt för att öka intresset för gymnastik i Strömsund och för att kunna ge sina gymnaster den bästa träningen.

Årets ledarstipendium 2016: Richard Persson, IFK Kyrktåsjö

Motivering Årets ledarstipendium: Richard Persson tilldelas 2016 års ledarstipendium för sitt stora engagemang inom IFK Kyrktåsjö. Med energi och kraft hittar han nya utmaningar för att skapa aktiviteter i sin hembygd. Richard lägger ner mycket tid inom föreningslivet genom att vara tränare och ha styrelseuppdrag i ett flertal föreningar. Med sitt brinnande intresse och goda ledarskap är Richard en viktig person för bygdens rika föreningsliv.

Årets kulturstipendium 2016: Madeleine Aaraas

Motivering Årets kulturstipendium: Madeleine Aaraas tilldelas 2016 års kulturstipendium för sitt brinnande intresse och engagemang inom kulturlivet i Frostviken. Madeleine är en av initiativtagarna till ”Sommarmusik i Frostviken”, en välbesökt festival där det finns kultur för alla åldrar och där unga kulturutövare uppmärksammas och lyfts fram. Madeleine är trumpetare och aktiv musiker som bland annat varit med i Estrad Norrs uppsättningar och turnerat i Jämtlands län. Med sitt stora engagemang lyfter hon kulturlivet i hela Frostviken.

Årets kulturstipendium 2016: Matthias Schaletzky

Motivering Årets kulturstipendium: Matthias Schaletzky tilldelas 2016 års kulturstipendium för sitt starka engagemang som församlingarnas kantor inom Hammerdals och Gåxsjös församlingar. I sitt arbete med kyrkokörerna och jämtländska musiker har han framfört stora konserter med musik av de stora mästarna från olika epoker. Matthias arrangerar ”Musik i sommarkväll” där både lokala och internationella musiker medverkar för att berika orterna med musikupplevelser av olika genrer. Matthias har genom sitt arbete och engagemang visat att musiken är en viktig del i bygdens rika kulturliv.

Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500 Storgatan 20

833 33 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: