Lyssna på sidan Lyssna

Guldälggalan 2023

Fredagen 29 september arrangerades Guldälggalan på Folkets hus i Strömsund. Här är bilder på pristagarna samt motiveringar. Stort grattis alla pristagare!

Porträtt: Douglas Forsberg.

Douglas Forsberg.

Årets företagare: Taxi Strömsund AB

Motivering: Vår vinnare har långsiktigt och klokt låtit sitt företag växa. Tillväxten har skapats genom samarbeten och förvärv i såväl stad som landsbygd.
Med stort mod, ett stort hjärta och ett inre driv att vilja hjälpa genom service 24/7. Vinnaren sitter inte still utan agerar förebild som tar steget vidare genom hållbara och långsiktiga investeringar in i framtiden.

Med mer än en 100-årig historia att förvalta – Årets företagare i Strömsunds kommun är Douglas Forsberg, Taxi Strömsund AB.

 

Porträtt: Erik och Josefine.

Erik Palmqvist och Josefine Olofsson.

Årets unga företagare: Byggtjänst i Hoting AB

Motivering: Årets unga företagare har tagit över företag i en tuff bransch. Alla utmaningar och motgångar som funnits längs vägen har vår vinnare tagit sig an med stor beslutsamhet och hittills alltid lyckats övervinna dem. Man bevisar sig som drivna, ambitiösa och fylld av nya idéer. Med hjälp av digital teknik och teambyggande har vinnaren utökat verksamheten och skapat en bra plattform för framtiden. Vinnarna är måna om sin hembygd och omgivning genom viljan att stärka landsbygden och platsen man verkar på.

Porträtt: Ingemar.

Ingemar Fritz.

Årets eldsjäl: Ingemar Fritz

Motivering: Med sina fantastiskt många år inom löpningen tar han nya löpare i klubben under sina vingar där han utbildar, fortbildar, utvecklar, tränar och coachar dem fram till helmaran eller halvmaran. Men det tar inte

slut där, Ingemar följer sina adepter i löpspåret och i tävlingen. Ständigt påhejande.

 

Han har ett sätt att få alla, barn som vuxna, att känna sig dugliga och uppskattade.

Porträtt: Anders Ottosson.

Anders Ottosson, Camp Stora Blåsjön.

Årets turismföretag: Camp Stora Blåsjön

Motivering: Årets turismföretagare har under åren hela tiden utvecklat sin anläggning både vad gäller utbyggnader, men också nya produkter som ger merförsäljning. Här kan gäster beställa rykande färska kanelbullar och frallor till frukosten.

Anläggningen är otroligt duktig att marknadsföra sig via sociala medier, både med filmer och fina bilder. Värdskapet står i fokus och det redan i unga år hos ”personalen”.

 

Vad sägs om dessa rader från en mycket nöjd gäst sommaren 2023: ”Den personliga servicen här är utöver det vanliga. Sjuåriga dottern Hilma till ägaren har gjort vår vistelse oförglömlig. Genom att sälja frallor, anordna badtävling och

samtidigt ta hand om reception och affär är hon årets campingvärd alla kategorier”.

Årets butik: Ica Nära Rossön

Motivering från privatperson: Hos Josefin och hennes personal känner man sig alltid välkommen!

Behöver man något som inte finns i sortimentet hjälper de gärna till att ta hem detta. Tack vare att de vågat satsa på ICA ToGo kan vi nu handla även när personalen slutat för dagen. Tack för att ni tror på glesbygd och förbättrar servicen för oss.

Camilo Bustamante tillsammans med delar ur personalen från Capitan kök & bar.

Årets serviceföretag: Capitan kök & bar

Motivering från privatperson: Ett företag med stort engagemang och driv, ingenting är omöjligt!

Han har gjort en stor insats för byn genom att dra igång sin verksamhet. Erbjuder fantastisk mat och en samlingsplats som byn vilket varit behövligt. En sann eldsjäl.

Företaget lyckas även locka folk utanför 50-skyltarna och har blivit väl värt ett besök för många.

Utöver detta driver de också ett till företag som erbjuder många tjänster, som nyttjas av många kommuninvånare.

 

Porträtt: Sigge Bryntesson.

Sigge Bryntesson.

Årets serviceperson: Sigge Bryntesson

Motivering från privatperson: Sigge är ägare till Rossöns Sport & Färg och är en frisk fläkt där ingenting är omöjligt att lösa. Bra priser, snabba affärer, löser det mesta och kan han inte det så tipsar han gärna vidare till andra affärer.

Trivsamt att besöka denna lilla butik mitt i Rossön. Oavsett om man handlat upp lönen eller kommer ut tomhänt så har man fått sig minst ett gott skratt, slängt lite käft och fått höra någon märklig historia. All heder till Sigge som alltid har öppet, rapp mun som få och bra service och priser.

 

Porträtt: Igor och Linnea.'

Igor och Linnéa Börrefors.

Årets Gröna guld: Linnéa och Igor Börrefors

Motivering: Genom att använda och skapa sig resurser där de lever, och med intresse för nyheter samt att se möjligheter istället för problem är årets pristagare av Gröna guldet Linnéa och Igor Börrefors, Häggnäset.

Kontakta oss

Näringsliv och utveckling

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: