På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Stipendium till Hans-Erik Dahlgrens minne

Stipendiet till minne av tonsättaren/organisten Hans-Erik Dahlgren delas ut för första gången 2017. Stipendiet går till en före detta elev i Kulturskolan som nu arbetar professionellt inom något av Kulturskolans konstområden.

Årligen delas ett stipendium ut till minne av tonsättaren och organisten Hans-Erik Dahlgren. Stipendiet går till en före detta elev i Kulturskolan som numera arbetar antingen hel- eller halvprofessionellt inom något av Kulturskolans konstområden.


Kulturskolans personal föreslår pristagare till Barn-, kultur- och utbildningsnämnden som tar beslut. Stipendiet består av ett diplom och en summa på 8.000 kronor. Stipendiet bör delas ut i samband med kommunens kulturvecka.

Mottagare av stipendiet

2020: Elin Jonsson

Elin Jonsson är musiker, riksspelman och pedagog från Strömsund. Hon är bosatt i Umeå och arbetar som fiolpedagog och frilansande musiker. Elin är aktiv i flera olika band som spelar konserter i hela Europa. Stipendiet delas ut söndagen 2 februari på Allaktivitetshuset Saga i samband med invigningen av Kulturveckan. Då kommer Elin Jonsson också att göra en konsert.

2020 års pressmeddelande

2019: Sara af Klintberg

Sara af Klintberg har många strängar på sin lyra. Förutom att undervisa i sång på musiklinjen på Slottegymnasiet i Ljusdal är hon medlem i vokalgruppen Baravox, producerar barnteaterföreställningar, komponerar egna låtar och är medlem i gruppen Järvsö PopFolk. Även 2019 delas priset ut i samband med invigningen av kulturveckan.

2019 års pressmeddelande

2018: Matti Norlin

Matti Norlin är en av Sveriges bästa bluesgitarrister men även en ambassadör för folkmusiken i olika konstellationer. Allt från lovordade gruppen Skrömta till att tolka och föreviga lokal folkmusik från hemtrakterna i Tåsjö. 

Utöver detta är Matti även frontfigur i gruppen Badge som blivit kritikerrosade för sin musik. I år delas priset ut i samband med invigningen av kulturveckan.

2018 års pressmeddelande

2017: Håkan Dahlén

Håkan Dahlén är en av Sveriges främsta konsertorganister med både skivinspelningar och en lång rad konserter bakom sig. Han har också varit drivande i arbetet med Tåsjö kyrkas unika orgel och klockspel. I år delas priset ut i samband med Musik vid Tåsjö stränder helgen efter midsommar.

2017 års pressmeddelande

Hans-Erik Dahlgren arbetade under ett antal år som kultur- och fritidschef i kommunen men avled 2012. Han var både en framstående musiker, men framför allt tonsättare känd både nationellt och internationellt. Dahlgren tog initiativ till Berättarveckan i Frostviken som blev en stor succé.

Kontakta oss

Kultur- och fritidsavdelningen

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: 2 september 2020