På www.stromsund.se använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor. Vad är kakor?

Google translate

X

Översätt sida

Använd Google Translate för att översätta webbplatsen. Strömsunds kommun tar inget ansvar för att översättningen blir korrekt.


Väder Strömsund

Nyheter och pressmeddelanden

Lediga jobb

+

Flytta hit

+
Inflyttarbild

Flytta till Strömsund

Om du väljer att flytta till Strömsunds kommun är det enkelt att ha en aktiv livsstil.

 

Vi är inte störst eller bäst, men vi är riktigt bra på flera saker. I små samhällen och byar är vi duktiga på att ta hand om varandra, barnen får en trygg uppväxt och du kan vara på jobbet ena dagen – och fånga storöringen i en vacker fjällsjö den andra.

 

Kontakta inflyttarservice

0670-167 95

Länk till inflyttarservice

Välkommen!

Evenemang

+
1
juni
STRÖMSUND
Beppe-museet huserar i den gamla danslogen, och består av flera rum som speglar Beppe Wolgers olika livsepisoder, allt utifrån ett koncept av dottern Camilla Wolgers.
18
juni
STRÖMSUND
Hembygdsföreningen öppnar upp dörrarna med lokala slöjdare på hembygdsgården i Strömsund varje sommar. Öppet måndag-fredag. Här hittar du allehanda ting stort som smått.
27
juni
HOTING
Slöjdmässa i HotingHär samlas alster av hela länets slöjdare med omnejd. En MYCKET prisvärd slöjdmässa, då varje slöjdare sätter sitt eget pris.Öppet alla dagar 11-16, 26/6-10/8Även en liten loppis anordnas i samma lokaler.Välkomna!Arrangör/kontaktpersonSlöjdarna själva genom Anneli 070 2390240 el Elisabeth 070 5983741
1
juli
GÄDDEDE
En skildring av livet fångat av en av Frostvikens mesta fotografer.Mellan 1 juli och 12 augusti pågår en fotoutställning till minne av Bengt- Olof ''B-O'' Lydén på Gäddede Hembygdsgård.För mer info kontakta Gäddede turistinformation 0672-10500
1
juli
JANSJÖ
Under julimånad varje år håller man sommarcafé i Jansjö. Jansjö är en by i Fjällsjö socken i Strömsunds kommun i Ångermanland och Jämtlands län belägen vid Jansjön mellan Backe och Rossön längs länsväg 346.
19
juli
JORMVATTNET
Under torsdagarna i Juli och även första torsdagen i Augusti är det fäboddagar i Vållan. Besök den vackra fäboden och se hur livet där såg ut förr. Till försäljning finns römgröt, som är en traditionell gröt gjord på grädde. I fäboden säljs även våfflor, stutar, och hemslöjd. Öppet: 11:00-19:00 För mer information ring Bodil: 070-697 75 69
19
juli
STRÖMSUND
Bil och motorintresserade träffas och umgås över en fika. Under 2018 träffas man på Folkets Hus i Strömsund sista torsdagen varje månad januari-maj och september-december. Under sommarmånaderna träffas man vid båthamnen varje torsdag med sina bilar och gör en utflykt till olika platser i och utanför kommunen.
19
juli
STRÖMSUND
God morgon soffa på kvällstid med allsång, folkparkstuk och lokala förmågorCafé Tomten har naturligtvis öppet dessa kvällar och erbjuder gott fika.
19
juli
BACKE
LANDSOMBERGET HILL CLIMB 2018(Uppför...och utför)Gå - Lunka - LöpEtt utmanande motbackelöp för alla!ANMÄLAN Föranmälan till Ida, 072-5846732 (gärna via SMS)Anmälan på plats mellan 17.30-17.55NUMMERLAPPUthämtning av nummerlapp 17.30-17.55DELTAGARAVGIFTValfri summa, som direkt går till verksamheten (aktiviteter och evenemang) för Backe IF Skidor & Löpning.STARTTID - KLASSINDELNING - BANSTRÄCKNING•Mini Hill Climb 18.00 (Födda 2017-2007)Start vid liftkuren, liftgatan upp till första avstigning nedanför stigningen och nerför själva slalombacken tillbaka till målet vid liftkuren.•Hiking Hill Climb 18.00För er som vill vandra i lugnt tempo och njuta av utsikten längs vägen.Start vid liftkuren, liftgatan upp till första avstigning nedanför stigningen och nerför själva slalombacken tillbaka till målet vid liftkuren.•Half Hill Climb 18.15 (Födda 2006-2002)Start vid liftkuren, liftgatan upp, avstigning ovanför stigningen och nerför själva slalombacken tillbaka till målet vid liftkuren.•Big Hill Climb 18.30 (Äldre ungdomar och vuxna)Start vid liftkuren, liftgatan upp till toppen och nerför själva slalombacken tillbaka till målet vid liftkuren.PLATSLandsomberget, slalombacken i Jansjö mellan Backe och Rossön.ÖVRIG INFORMATION•Deltagande sker på egen risk•Obanad terräng nedför slalombacken, med blöt mark, lera och lösa stenar exempelvis.•Tag med vätska ni som deltar i Hiking Hill Climb respektive Big Hill Climb•Myggmedel kan vara användbart•Ingen tidtagning•Medalj till alla som fullföljer•Pokal till första dam respektive herre i Big Climb•Utlottning av priser bland alla som fullföljerCafé Koppen kommer att ha öppet 17.00-19.30 så passa på att njuta av en god kvällsfika!VÄLKOMNA!/ Backe IF Skidor & Löpning
20
juli
RENÅLANDET
Vi fortsätter med de populära sommarkaféerna i Bystugan, Renålandet 270 (efter vägen mot Bonäset), Under fredagar klockan 11.00 till 15.00 under dagarna 13/7, 20/7, 27/7 och 3/8. Allt fika är Hembakat! Osb ! bara kontant betalning.

I media

+

Fler nyheter i media