Till innehåll på sidan
Till huvudmenyn
Till undermeny
Lyssna på sidan Lyssna

Hjälp att ringa

Om du har en funktionsnedsättning eller är i behov av stöd eller hjälp i telefonsamtal kan du ringa till med hjälp av Post- och telestyrelsens (PTS) kostnadsfria samtalsförmedlande tjänster Texttelefoni.se, Teletal eller Bildtelefoni.net.

Texttelefoni.se

Texttelefoni.se förmedlar samtal på svenska mellan text och tal, och på engelska mellan text och tal. Den samtalsförmedlande tjänsten möjliggör för personer som kommunicerar via text och personer som använder tal att ringa till varandra. Tjänsten passar även hörselskadade som gärna pratar själva och hörande som har talsvårigheter. Texttelefoni.se har öppet dygnet runt, året runt och är kostnadsfri.


SIP: texttelefon@texttelefoni.se

Analog texttelefon: 020-600 600

Telefon: 020-600 650


Det går också bra att använda tjänsten via webbappen som nås via tjänstens webbplats eller mobilappen som finns tillgänglig på Google Play och App Store.

Läs mer om tjänsten Texttelefoni.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Teletal

Teletal är en telefontjänst för alla som behöver stöd under telefonsamtal. De samtalande parterna har direktkontakt med varandra och en samtalstolk ger stöd vid behov, till exempel med att komma rätt i växeln, tolka otydligt tal och svåra ord i samtalet, ge minnesstöd eller att anteckna vad som sägs. Teletal tolkar endast på svenska och tjänsten är kostnadsfri.


Telefon: 020-22 11 44

Läs mer om tjänsten Teletal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Bildtelefoni.net

Den samtalsförmedlande tjänsten Bildtelefoni.net möjliggör för personer som använder svenskt teckenspråk och personer som använder svenskt tal att ringa till varandra. Dessutom kan två eller flera personer som befinner sig på samma plats få samtal distanstolkade.


Tjänsten är kostnadsfri och öppen dygnet runt – året runt. Du kan använda den så mycket du vill.


SIP: tolk@tolk.sip.nu

Telefon: 020-28 00 20

Läs mer om tjänsten Bildtelefoni.net Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kostnadsfri nummerupplysning

118 400 är en nummerupplysningstjänst för dig som beroende på synnedsättning, annan funktionsnedsättning, eller av andra skäl, har särskilt behov av tjänsten. Du som inte kan söka efter nummer i kataloger, på internet och inte kan ringa avgiftsbelagda nummerupplysningar och notera numret för framtida behov, kan få använda 118 400. Tjänsten är avsedd för personligt bruk för privatpersoner i Sverige.

Mer om tjänsten hittar du på 118400.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta kundtjänst på telefon 020-36 46 56 eller via mejl info@118400.se om du har frågor. De kan hjälpa dig med behörighet till tjänsten.

Utifrån typ av funktionsnedsättning

PTS (Post- och telestyrelsen) har uppdraget att tillhandahålla tjänster som ger personer med funktionsnedsättning likvärdig tillgång till telefoni och post som andra grupper i samhället har. Flera av tjänsterna är även till för personer som är i kontakt med personer som behöver använda tjänsterna beroende på funktionsnedsättning eller hög ålder.

Läs mer om tjänsterna på sidan Inkluderande telefonitjänster hos PTS Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: