Lyssna på sidan Lyssna
Omslagsbild, fibergrävning

Servanet AB

I Strömsunds kommun är tillgången till bredband en viktig fråga och kommunen äger ett öppet stadsnät. Vi vill att så många medborgare och företag som möjligt ska få tillgång till bra uppkoppling. 

Servanet – kommunens fiberbolag

Servanet ansluter och driftar vårt lokala fibernät. Med 99,95 procents driftsäkerhet erbjuds en hastighet upp till 1 000 Mbit/s till såväl privatpersoner som företag. Med fiber från Servanet får du tillgång till de vassaste alternativen inom internet, tv och smarta tjänster för ett uppkopplat samhälle.


Tillsammans ägs Servanet av kommunerna och/eller energibolagen i Sundsvall, Timrå, Härnösand, Ånge, Ragunda och Strömsund. Vårt mål är att kontinuerligt bygga ut fibernätet i kommunen och vill genom delägarskapet erbjuda så många medborgare och företag som möjligt tillgång till bra uppkoppling för framtiden!

Varför Fiber?

  • Snabbt! Förberedd för hastigheter upp till 1 000 Mbit/s, vilket är snabbast på marknaden.
  • Valfrihet! Det öppna stadsnätet möjliggör ett stort utbud och konkurrenskraftiga priser. Välj bland lokala tjänsteleverantörer såväl som rikstäckande inom interner, tv, telefoni och smarta tjänster.
  • Säkert! Ett nedgrävt nät är mindre känslig för störningar vilket bl.a. bidrar till en driftsäkerhet på 99,95 %.
  • Smart och lokalt! Att installera fiber är en bra investering. Både för framtida tjänster och för din bostads värde. Dessutom går dina pengar tillbaka till delägarkommunerna!

Kan jag få fiber?

Servanets fibernät finns redan väl etablerat. På deras webbplats kan du söka bland adresser för att se om du, eller din framtida bostad är ansluten.

Sök bland andresser på www.servanet.se/anslut Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Intresserad av fiber och tjänsteutbudet?

Kontakta Servanets kundcenter.
Telefon: 0200-120 035
E-post: info@servanet.se

Kontakta oss

Strömsunds kommun

Box 500

833 24 Strömsund

Kontakta kommunen

0670-161 00 (växel)

Kontakta gärna

Senast ändrad/granskad: